Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Může olympijská medaile zatemnit mozek?

Znáte to, když ženy někoho obdivují a on je jako fanoušek zklame? Třeba jako moje babička špatně nesla, když se oženil Karel Gott. Já a moje vrstevnice už máme jiné hrdiny...fandíme jim, ctíme je, a jako sportovci jsou pro nás vzorem fair play... a neneseme špatně, když se žení ! Naopak - vážíme si jich, že jsou přes všechnu slávu normální chlapi a bezva tátové od rodin, jaké máme i my. Ale u sportovců někdy sláva a medaile může zvýšit zájem fanynek, které nemají charakter. Lehko se jim podlehne...

 

Výborný skifař Ondřej Synek – náš olympijský hrdina, skvělý sportovec. Když vyhrál MS na Novém Zélandu, jeho manželka porodila dceru Alici a nadšený tatínek se chlubil, že zlatá medaile je pro miminko. Živě si pamatuji, jak v pořadu pana Krause měl těhotnou partnerku a byl jako na trní a byl připraven odejít do nemocnice, jakmile zazvoní mobil. V létě 2011 si svou partnerku vzal. Když letěl v létě 2012 na OH v Londýně, jeho novozélandský soupeř byl na medaili natěšený, ale Ondřej Synek měl už naplánováno, že chce opět vyhrát. Medaile byla pro očekávané druhé miminko – syna Matyáše. Novinové články hlásaly jeho větu: Zlato chci pro syna. Toto léto jsme mohli sledovat rodinné štěstí, lásku, fandění manželky s bříškem a po návratu brzká radost z vytouženého syna!

Nádherný obrázek! To je prostě krásná kombinace – kromě sportovních úspěchů jsme na něj mohli být pyšní, jaký je to chlap a dobrý otec. Mohli jsme si ho vážit i jako člověka. Byl mi velice sympatický. Ale najednou si ho nemohu jako fanynka vážit!

Všichni, kdo jsme se stali rodiči, tak dobře víme, jak je nesmírně náročné období po porodu – psychicky i fyzicky. Přeci jen každý muž zatne zuby a toto období přečká s trpělivostí a nadějí, že se vrátí vše do původních kolejí. Někteří už při druhém a třetím dítěti mají svatozář, ale vědí, že bude vše brzy tak, jako dříve. Manželka přeci jen potřebuje zahojit rány, srovnat vše do původního klidu, náročné je sžívání s miminkem a jeho náročným režimem nočního krmení. Hormony, nevyspání, rány po porodu…to vše naši muži chápou a my je za to milujeme. Muž, který si váží svojí ženy, ji v takovém období nezahýbá! Nenechá se zlákat úsměvy, klidem a pohodou v jiné náruči.

A najednou náš hrdina, úspěšný olympionik, náš fyzicky zdatný sportovec, vše vzdává a opouští tuto loď. Nezvládne zatnout zuby a pomoci ženě při tomto náročném období? Po dvou šťastných letech s dcerkou a manželkou, po dvou měsících s vytouženým synem najednou nedokáže své „hvězdné nebe“ na chvíli opustit a pomoci manželce překonat citlivé období?

Mě se zbořil tak trochu svět…člověk má rád své hrdiny a sžívá se s nimi, takže je každá jejich chyba zabolí. A nedokážu si představit ani stav paní Synkové, její manžel ji opouští v nejhorší možné chvíli !!!

Možná tam měla být snaha pana Synka větší o to více, že jeho manželka má jedno dítko dvouleté a jedno dvouměsíční. Každý, kdo má dvě děti, tak ví, jaká únava je, když nemůžete s miminkem dospávat přes den jeho noční buzení a musíte tu být i pro starší dítko. Nevyspalost, krize, podrážděnost – ano, to je realita skoro čtvrt roku po porodu. A do toho všeho je najednou paní Synková postavená před skutečnost, že manžel od nich odchází? Je mi jí líto a je mi i smutno, jak moc našemu hrdinovi narostl hřebínek. Je teď o něj zájem, holt dobrá partie - ale je i lehká kořist, když má paní v šestinedělí… Pokud ho nyní líbá slečna Hanka, měla by stydět…

Je mi líto, ale toto je můj názor. Jsem žena jako každá jiná a za svůj pohled na věc se nestydím. Vážený hrdino, jsme vašim sportovním fanouškem i nadále, ale jako člověk jste najednou nesympatický. Máte medaile, ale ten nejdůležitější zápas jste prohrál…kde je vaše snaha a bojovnost?

Prohra totiž může být velká. Malé děti nestojí o medaile, ale o tatínka...

Přesto, že Ondřej Synek svoje děti miluje, opustil jejich mámu v době nejhorší pro rodinu, kdy mají všichni držet pohromadě. A to se děti časem dozvědí...

Autor: Pavla Brychtová | neděle 11.11.2012 20:14 | karma článku: 26,71 | přečteno: 2277x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik