Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Náramek proti smrti

Na mail mi chodí každou chvíli nějaké nabídky, které jsou zaručeně výhodné - ale jakmile začnete vyhledávat na internetu podobné produkty, tak samozřejmě zjistíte, že vyjdou takto levně skoro všude, nebo dokonce najdete pár firem, které nabízí stejné služby či zboží levněji. Ale občas mi přijde prostě perla, že nad tím zůstává rozum stát. Jako dneska...

Před hodinou mi přišel mail s novou jarní nabídkou pro aktivní rodiny! Prý novinky, které zaručeně musím mít já i moje děti na sport, tůry i na běžné aktivity. No tak to jsem vážně zvědavá, co tak úžasného ještě mojí rodině chybí. A vida - NÁRAMEK PROTI SMRTI - za pouhých 29 Kč! No skvěle - že bych si koupila třeba 2 nebo 3 - proti více pokusům paní smrtky o můj život?

Otevírám mail a jsem zklamána - nesmrtelnost nebude... Na fotografii je běžný reflexní náramek, který používá spousta mládeže a dětí už asi tři roky a stojí běžně kolem 5 až 9 Kč. My je dokonce dostali zdarma k dětským reflexním vestičkám, co mají mít děti do školky. Vesty s náramkem a vesty bez náramku stály úplně stejně, takže kupodivu vyšel opravdu zdarma. Občas jsou totiž věci "zdarma" šikovně kalkulovány v ceně zboží.

Údajný náramek proti smrti je reflexní plochá spirála, která jednoduše obejme ruku nebo nohu. Autor nabídky si dal záležet, aby oslovil sportovce. Například nesmí chybět žádnému cyklistovi.. V nabídce je napsáno, proč je nazván náramkem proti smrti - může totiž zachránit život! Ta péče mě dojímá. Má to ale háček - pokud jedu na kole za tmy, tak věřím tomu, že nejdříve je vidět zadní či přední světlo a pak až nějaký náramek. Pokud někdo nemá svítilnu na kole ani na těle, a přehlédne ho řidič natolik, že dojde ke srážce - tak mu rozhodně náramek nepomůže, tím jsem si jistá...

Říkám si, že nazvat tuhle plastovou drobnost náramkem proti smrti - to je fakt nápad, který bylo nutné hned poslat mailem všem, koho měl prodejce v mailu - bohužel i mě. No nic, alespoň mám o čem psát - a nahlédla jsem do databáze dalších nabízených produktů. Hned pod náramkem jsem objevila RELAXAČNÍ BUDÍK. Jak může něco, co člověka vytrhne ze spánku, mít relaxační účinky? Tato blbost má totiž 10 relaxačních zvuků. Noooo - jelikož je to obyčejný digitální budík, tak si nedokážu představit, jak dokáže vyloudit relaxační zvuk. To už jsou lepší ty staré zvonkové. Ovšem pozor - tento budík má i funkci rozednívání. Jen naivní člověk si mohl doposud myslet, že rozednívání je záležitost polohy slunce vůči naší části zeměkoule, potažmo vůči našemu oknu. I když je pravda, že Rusové použili v Mrazíkovi kohouta, který byl ochoten zakokrhat o něco později a tím zdržel sluníčko za kopcem. Nastěnka tak stihla splnit úkol od macechy, než vyšlo slunce. Takže, pokud má budík funkci rozednívání, také bych ho mohla nastavit na pozdější dobu? Nebo naopak by mi mohl udělat v zimě rozednívání už v 6:30 ráno, abych nemusela vstávat za tmy?

 

Udělala jsem print screen s obrázkem nabídky, aby každý čtenář mohl ocenit zejména 81 % slevu na náramku a 66% slevu na budíku. Pokud by takový leták nechala vydat jakákoli prodejna, hned by měla problém s tzv. falešnou slevou - což je konečně postihováno pokutami obchodních kontrolorů. Náramek, který běžně v hračkářství stojí 9 Kč - je zde nabízen za pouhých 29 Kč, po ÚŽASNÉ slevě ze 149 Kč.  Prodejce nezapomněl uvést, že je 79 Kč dobírka - a při nákupu více kusů platíte dobírku pouze jednou. Kdo by odolal, že?

Nu což, obchodníci - ci spíše rádoby obchodníci - mají teď nového koníčka - oblbovat lidi mailem. Oproti falešným letákům na akce a obchodním zájezdům pro důchodce, má tato forma reklamy alespoň dvě světlé okolnosti. 1) není třeba tuny papíru. 2) neútočí na naše nejstarší spoluobčany, jako různé firmy organizující zájezdy pro důchodce - tito lidé často nemají mail.  Neříkám, že všichni - znám hodně šikovných důchodců v naší rodině, kteří si se mnou píší.

Takže co se týká mailů a spamů, zatím jsem optimista a říkám si, alespoň že těma blbostma neničej lesy a pošlou to mailem. Mail smažu a je to... U většiny firem, kde člověk nakupuje přes internet, si lze zaškrtnout volbu, zda mám zájem v budoucnu o výhodné nabídky. Zaškrtnu vždy: NE, DĚKUJI. A přesto mi chodí další a další novinky - ale od firem, o kterých jsem v životě neslyšela. U slušných firem lze najít na konci jejich mailu odkaz, že prosím zrušit zasílání. Bohužel, u firmy, která má úžasné náramky, budíky, čelovky, atd. - to nejde. Poslala jsem jim mail a požádala jsem o vyškrtnutí z jejich databáze. Zřejmě žasli, že takovou nabídku odmítám, ale přesto doufám, že mi vyhoví a příště mě svých úžasných akcí ušetří...

Pokud by jejich náramek byl opravdu proti smrti, tak by ho lékaři rozdávali na pojišťovnu, je totiž mnohem levnější, než léky. Ale lidé si zřejmě koupí radši "náramek proti smrti" za 29 Kč, než aby zapřemýšleli - a když už ho chtějí, mohou si koupit v hračkářství reflexní náramek za 9 Kč. Když koukám do popisu produktu v mailu, a pak přeměřuji náramek, který jsme dostali k reflexní vestě zdarma, tak koukám, že je úplně stejný - oba mají délku 38 cm, šíře je 3 cm a jsou zavinovací na principu pružného plátku uvnitř  folie v křiklavé barvě. K reflexním vestám ho dětem nedávám. Ta vestička je sama o sobě výrazná a bezpečná - takže pokud školka bere děti do rušnější oblasti města, tak vesta bohatě stačí. Náramek ale nesmí chybět na žádné školkové diskotéce nebo besídce - krásně totiž svítí i v pološeru...

 

 

Autor: Pavla Brychtová | úterý 19.2.2013 13:02 | karma článku: 12,86 | přečteno: 797x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik