Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bude mít Zeman nový heliport i na Vysočině?

Pan Zeman kolem 13. hodiny měl mít proslov na sjezdu ČSSD. Na tuto schůzi letěl vrtulníkem. Že by měl pan prezident tak plný program? Nebo si jen chtěl dopoledne přispat a pak se ukázat v plné parádě před starými brachy z ČSSD? To se nám "lidový" prezident prodraží. Helikoptéra Mi-8, kterou se dneska "svezl",  má spotřebu kolem 750 litrů za hodinu! Když si cenu jednoho litru vynásobíme touto částkou, vyjde nám cesta tam a po vynásobení výsledku dvěma, to získáme cenu pátečního výletu. To vše jen kvůli půlhodinovému proslovu k oranžovým přátelům? To nám začíná po poslancích a vládě plýtvat penězi už i nový prezident.

Pan prezident má dokonce již zadanou opravu a úpravu svého vlastního vrtulníku v salonní úpravě - bude hotov cca v půlce roku 2013. Tak si říkám, zda kromě vozů s ochrankou bude potřeba na Vysočině i heliport? Původně prezident dolních 10 miliónů obyvatel si holt rychle zvykne na lepší život. Pamatujete si, jak měl Radek John po svém nástupu na post ministra vnitra plná ústa řečí o úsporách nákladů, šetření na zbytečnostech, atd.? Dokonce dal jasně najevo vedoucím pracovníkům ministerstva svůj záměr je vyměnit, cituji: „Pakliže někteří z vedoucích pracovníků budou tvrdit, že u nich ušetřit nejde, předvedeme jim, že ano. Jejich místa však v těchto případech budou muset obsadit manažeři, kteří uspořit dokáží,“ dodal ministr vnitra.

Radek John nebyl ani čtvrt roku ve funkci, když se vezl ucpanou Prahou s houkačkou, aby nemusel stát na semaforech a v kolonách (vozy s houkačkou mohou využívat samozřejmě volný jízdní pruh pro MHD a sanitky). A také začal létat na akce a návštěvy vrtulníkem. A ministr, který se oháněl šetřením za každou cenu, byl ihned terčem kritiky.

Přitom piloti a stroje, kteří skutečně mají mít z bezpečnostních a technických důvodů nalítané hodiny, ti si můžou hrdla vykřičet, jak jsou omezovány finance a nemůžou mít splněné povinné hodiny. Zato naprosto komerční akce, kdy náš vzdušný prostor a letiště bylo pronajmuto pod hlavičkou NATO pro výcvik 70 pilotů - to je něco jiného! Ale tam si naši hoši nezalítali. Jen se udělal dlouhodobý neskutečný hluk našim občanům nad hlavou a američtí vojáci cvičili afgánské vojáky!

Jelikož je známo, že prezident Zeman plánuje návštěvu ostravského kraje, místní školy, muzea a dolů, tak jsem si říkala, jak bude mít nabitý program a že bude tedy mezi jednotlivými místy létat. Omyl - on dnes opravdu jel pouze pozdravit sjezd ČSSD a dojmout je větou, že si přeje vítězství ČSSD ve volbách. A pak už se pouze soukromě sešel se synem Davidem, s kterým se stýká velmi zřídka. Mediálně je známá spíše jeho dcera z druhého manželství. Po těchto dvou návštěvách se pan Zeman opět vrací do Prahy.

Rozhodně bych od "lidového" prezidenta čekala, že mohl svou cestu vyřídit i prezidentským vozem, když měl zvládnout ve svém programu dnes jen půlhodinku na schůzi politické strany a další půlhodinku se synem. Rozhodně auto se svou spotřebou je nesrovnatelně levnější, než vrtulník. Obzvlášť, když pan Zeman při pátku již zřejmě další program nemá... Možná jen chtěl být rychle večer v oblíbené hospůdce, nazvané po něm nově "U prezidenta". Když tam není, tak majitel dává na jeho židli figuru Zemana z kartonu.

Doufejme, že Miloš Zeman zůstane alespoň z poloviny tak skromným člověkem, jakým se dělal před volbami. Přecijen zbytečné náklady jeho, parlamentu i vlády se nám hodně rychle sumírují do milionových částek a on byl ten, kdo toto často kritizoval. Vzhledem k tomu, že mu již Vojenské letecké opravny dávají dohromady salonní verzi vrtulníku, tak bych řekla, že se jeho cesty výrazně prodraží. Stojí úspora času za takové tisíce navíc? Je to v souladu s tím, jak se prezentoval pan Zeman před volbami? Minimálně ti, co ho volili, by se neměli cítit oklamáni. Ty ostatní zklamat ani nemůže... Dnes je již jedno, kdo ho volil, protože počínající rozmařilost hradíme ze státních peněz všichni. Jak náklady na prezidenta, tak i státem hrazené náklady na dopravu, bydlení, kancelář a mobil u poslanců a vlády. Tabulky těchto nákladů jsou již pár let veřejné a částky strmě rostoucí.

 

Autor: Pavla Brychtová | pátek 15.3.2013 16:27 | karma článku: 21,38 | přečteno: 916x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

U Votic se srazila tři auta, ženu záchranáři letecky transportovali do Prahy

28. dubna 2024  15:57

U Votic na Benešovsku došlo k dopravní nehodě, havarovala zde tři osobní vozidla. Při nehodě se...

Záchranáři měli ve vzduchu naráz tři vrtulníky, zasahovali i na hoře Říp

28. dubna 2024  15:56

V Ústeckém kraji zasahovaly v jednu chvíli tři záchranářské vrtulníky. Jeden letěl pro vážně...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  15:50

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Německu zemřeli dva pobodaní Ukrajinci. Policie podezírá 57letého Rusa

28. dubna 2024  15:28

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee byli v sobotu večer nalezeni dva...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik