Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Souzený ex-poslanec Vondruška míří do krajského zastupitelstva!

Dnes ještě probíhá soud za násilné chování a porušování pravomoci s ex-poslancem Vondruškou, ale na úterý je již oznámeno, že poslanec Vondruška se stane zastupitelem Libereckého kraje! KSČM má již rozhodnutí soudu, které nepadlo? Nebo jen komunistům dochází zásoba "netrestaných" politiků - protože jeden z nejhorších známých ex-poslanců KSČM, Josef Vondruška, který přišel o poslanecký mandát a byla mu odebrána i poslanecká imunita – se nyní ujme boje za dobro lidu Libereckého kraje, coby krajský zastupitel.

Jak chce tento člověk, s bachařskou násilnou zapojit do činnosti naopak lidumilné? Nevadí straně KSČM, že si vrací do hry člověka s nelidskou minulostí, s dosvědčenými brutálními metodami jednání s politickými vězni, který  byl souzen za zneužívání pravomoci veřejného činitele? Nevadí tzv. nové a lidské komunistické straně, že opět se ukazuje lživým tvrzením jejich slova, kdy popírají spojení s minulostí a činy proti lidskosti?

Trest pro počínání, které bylo popsáno obžalobou a svědky, je s horní hranicí 10 let. Soudce kvůli nedostatku důkazů pana Vondrušku ale v minulosti neodsoudil, čímž tenkrát doslova šokoval cca 20 disidentů a další osoby v osudní síni (níže jsem vypsala důležitá data soudních jednání).

A nyní si poslechněme – proč? Na základě zdravotní dokumentace věznice z totalitních dob!  Prosím, neočekávali bychom spíše přihlédnutí k trvzení svědků? Opravdu je nedostatečným důvodem to, že ve vězeňské zdravotní dokumentaci nebylo záměrně uvedeno, že je někdo z vězňů ošetřován po použití násilí na jeho osobě? Myslel si snad pan soudce, že si věznice opravdu vedla seznam toho, co nesmělo na povrch ani tenkrát?

Nuže, pana vzorného bachaře s běžnými výchovnými metodami nyní  KSČM vrací do politiky. Sleduji skutečný soudní případ 20 let po sametové revoluci, nebo sleduji politickou hru v totalitním seriálu?

Kolja Kubíček – obhájce pana Vondrušky, dokonce tvrdí, že se jedná o politický proces, který má pranýřovat věznici Minkovice, kde byli vězněni a fyzicky biti političtí vězňové. Obhájce z toho dělá frašku, cituji: „Odvolacímu soudu jde o to, aby pranýřoval Minkovice, aby pranýřoval celý socialismus, aby pranýřoval obžalovaného jako člena KSČ. Je to politický proces,“ tvrdí obhájce. A tvrdí, že jeho mandant je nevinný.

Ó – jak zábavné, komunista je obětí politického procesu, to zde dlouho nebylo… Pokud by byl opravdu nevinný, proč tedy na základě známých informací žádal kdysi státní zástupce, aby byl poslanec Vondruška zbaven imunity? Sněmovna i mandátní výbor byli seznámeni s fakty a pana Vondrušku vydali, dokonce mu bylo doporučeno i komunistickými poslanci, aby se vzdal mandátu sám. Je známo, že jeho minulost mnoha kolegům z KSČM vadí.

Připomeňme si pár informací o panu „nevinném“, z dob jeho působení ve věznici Minkovice:

1)      Předlistopadoví vězni, kteří s ním byli v kontaktu, loni uvedli, že Vondruška se stejně jako většina dozorců choval hůře k politickým vězňům než k obyčejným kriminálníkům. Někdejší disidenti tvrdí, že je jako dozorce ve věznici v Minkovicích na Liberecku bil.

2)     Na Vondruškovu údajnou šikanu vzpomíná i někdejší disident Vladimír Hučín. "Za necelé tři roky mi dal přes padesát kázeňských trestů. Choval se mimořádně agresivně," řekl Hučín.

3)     Vondruškovo chování ve věznici podle Lidových novin popsali dva bývalí trestanci - Jiří Wolf a Jiří Gruntorád. Podle tehdejších vězňů využíval Vondruška násilí a tresty často – zejména, když vězni neplnili normu.

4)     Dozorce Vondruška byl ekonomicky zaninteresovaný na jejich pracovních výkonech svěřených vězňů.  "Když jsme splnili normu, dostal Vondruška odměnu," řekl Gruntorád.

Takže kromě násilné povahy bachaře Vondrušky zde máme i známý motiv pro chování – zase ty peníze…

Vondruška popírá, že by vězně jakkoli trýznil. Podle něj jde o "holé nesmysly". Tak to je jistě překvapující, zejména pokud je zde kolem dvaceti disidentů, kteří tvrdí něco jiného. Tak vida – všichni se tedy proti němu spikli? Hledala jsem další zdroj – co si o panu Vondruškovi tenkrát mysleli jeho nadřízení, jeho personální data byla historicky prostudována a našla jsem závěr hodnocení: podle historika Tomáše Bursíka, který studoval personální spis bývalého bachaře Vondrušky, byl Vondruška aktivní  "až horlivý" příslušník Sboru nápravné výchovy. Tak o tom si každý udělá lehko názor sám…

Musím se tudíž ozvat jako člověk, který jednak nevěří tomu, že z násilníka může být najednou lidumil. A rozhodně je škoda, že do krajského zastupitelstva soudruzi fakt nemohou dosadit někoho vhodnějšího, když už naše politická scéna bere komunisty vůbec na vědomí… Já vím, občané si je zvolili v demokratických volbýách. A já je tudíž respektuji. Ale je opravdu nutné mít krajského zastupitele s tvrdou pěstí?

Shrnutí dosavadního procesu:

Soud s komunistickým bachařem - exposlancem "SNB-JUDr."Josefem Vondruškou se koná u Okresního soudu v Liberci, č.j. 4 T 238 / 2008 dne :

Čtvrtek 9. září 2010 - jednání zrušeno z jeho advokátem, který měl údajně na starosti náhle jiné jednání.

Pátek 19. listop.2010 - od 8:30 hodin po celé dopoledne (výslech účastníků, znalců, čtení spisu)

Pátek 21. ledna 2011 - od 8:30 hodin po celé dopoledne (výslechy svědků)

Středa 13. dubna 2011 - od 08:30 po celé dopoledne (výslechy svědků, znalce, možný rozsudek)

Čtvrtek 28. dubna 2011 - od 08:30 do cca 11hod. (závěrečné řeči, porada senátu a rozsudek)

2012 - odvolací Krajský soud Hradec Králové v neveř. zasedání vrátil věc Okr. soudu k dopracování

2012 - Nejvyšší soud rozhodl kladně o stížnosti ministra spravedlnosti proti odvolání okresních soudců

Středa 9. ledna 2013 - od 8:30 nové jednání OS Liberec v obživnuté věci

Pátek 22. března 2013 - od 8:30 jednání OS Liberec, výslech dalších svědků

Což je dnes.

A všimněte si, že je již ohlášeno, že v úterý 26.3. se Josef Vondruška se stane za svou stranu zastupitelem Libereckého kraje. Někdo zřejmě opět dopředu ví, jak soud rozhodne!

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Pavla Brychtová | pátek 22.3.2013 7:22 | karma článku: 25,65 | přečteno: 830x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik