Za co trestáte občany, pane prezidente?

25. 06. 2013 22:35:20
Nebo z nás jen dělá pan Zeman hloupé ovce? Nejdřív nás tahá za nos partička kolem Nečase, teď zase Miloš Zeman. Tvrdil, že by chtěl vládu odborníků a ne vládu těch, kterým dluží dobrý skutek za to, že ho tolik podporovali v kampani. Ale zatím všichni, kdož jsou zmiňováni, nebo již jmenováni, jsou jen vděčnými služebníčky páně Zemana. Otázkou je, zda dostane taková vláda důvěru. Vláda v demisi - to je to poslední, co potřebujeme... Místo politických dohadů by to chtělo řešit další vlnu povodní, nezaměstnanost a rostoucí kriminalitu v ulicích, omezit sociální podporu těm, kdož odmítají pracovat, atd. Bude nová vláda pracovat, nebo jen pomlouvat tu předchozí a házet vše na složitou politickou situaci?

Oddáni svému bývalému předsedovi ČSSD, pomáhali mu při volbách a vida - brzy se jim to vyplatilo - ani ne půl roku po zvolení Miloše Zemana prezidentem a už tady máme teplá místečka... Nebyla jsem nijak nadšena Nečasovou vládou, ale proč tam má být nyní partička lidí, kteří mají zásluhy ne odborné, ale oddané?

Nejvíc mi vadí pan Pecina - tak trošku prospěchář - Z ČSSD odešel, protože mu neumožnili v roce 2010 návrat do vládní funkce. Podle něj je politika služba lidem, nebo sobě? Složil mandát s podmínkou: Dejte mi funkci, nebo skončím... Odešel z vrcholné politiky - a ejhle - ministrem by prý byl, pokud by mu to Zeman nabídl. Ach jo... To je obrat v jeho myšlení, že? Kdyby byl ministrem, tak to by lidem sloužit mohl, jako řadový poslanec nechtěl, to složil sám mandát. Jako ředitel Vitkovice Power Enegeneering se měl dobře, ale přecijen být ministrem je víc!

Pan Rusnok se docela odhalil v předvolební kampani Miloše Zemana. Připadal mi, že má sice vlastní názor, ale nahlas je slyšet pouze tehdy, pokud je shodný s názorem pana Zemana. Ale jemu dávám k dobru alespoň to, že nepodporuje druhý důchodový pilíř a podobné podvody na lidi.

Jan Kohout coby ministr zahraničí je také sporná volba. Umí jazyky, v zahraničí pracoval a má přehled, ale co ta komunistická minulost? To fakt nemá náš národ na reprezentaci nikoho, kdo by neměl ve svém životopisu tu pachuť KSČ ? Samozřejmě v roce 1989 z KSČ vystoupil, do nového politického života šel již coby člen jiné strany, a svou kariéru budoval v ČSSD. Pan Kohout je dobře známý v oblasti mého bydliště, kde před dvěma roky kandidoval za senátní obvod Prahu 6, ale neobstál mezi svými spoluobčany. No ale jak je vidět, čekání se vyplácí...

Nově navržený premiér tvrdí, že při sestavování vlády hodlá oslovit i členy dosavadní vlády - dobře ví, že na obsazení záleží, zda vládu podpoří i strany, náležející k nynějším členům. ODS zřejmě strká hlavu do písku už nyní, protože prý nové vládě nedají ani jeden hlas... jak to mohou vědět, když ještě neví, kdo všechno tam bude? Ale co se divíme - je to jejich velké dětské NE již dopředu. Uražená ješitnost, nebo jasnovidecké schopnosti? Nechme se překvapit. Předčasné volby stále nejsou vyloučeny. Už by to chtělo řešit skutečné problémy země české a ne intriky mezi politiky, či koryta pro kamarády...

Největší utrpení odskáčou opět občané. Budou muset snášet hádanice kolem nové vlády, pak skutečnost, že nebude schválena, nové pokusy o sestavení, atd. Výplaty poslanců za jejich hádky v parlamentu by mohly být výplatami za schválení nových zákonů vůči násilí v ulicích, nebo by se mohly řešit dvakrát vyplavené obce v jednom měsíci! Mohl se jednoduše udělat rychlý krok a zvolit prostě nekoho, kdo má podporu i v parlamentu. Jinak dohady a znechucení z našich politiků nebude mít konce. Zač nás pan prezident trestá?

Autor: Pavla Brychtová | úterý 25.6.2013 22:35 | karma článku: 26.12 | přečteno: 1456x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.84 | Přečteno: 569 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.21 | Přečteno: 1966 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 283 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 272 | Diskuse
Počet článků 144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2494

Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...