Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhrál jsi volby? Tak odstup! Premiérem nebudeš!

Nejsem zastáncem oranžových, ale pokud je někde do očí bijící podraz, ráda nahlédnu pod pokličku jejich strany. Už dávno to v ČSSD vře, protože pocit, že by se mohlo vládnout, je jistě velká změna oproti dobám, kdy byli pouze v opozici. Co ale vymyslet, aby se odstranil vítězný lídr? No jistě: nelogicky znějící, ale jediný možný důvod: "Sice jsme vyhráli, ale máme nízkou podporu voličů, než jsme očekávali". Očekávaný výsledek dle pana Haška byl 30%. A už je na světě důvod, jak vítězného lídra Sobotku odstranit z premiérského křesla...

Křídlo pana Haška by rádo korýtka, a tudíž je každý důvod dobrý. Pánové Hašek, Chovanec a Tejc stále popírají, že v sobotu večer byli v Lánech (takže si ti, kdož o jejich počinu ví, si jistě udělá obrázek o jejich pravdomluvnosti). Dosavadní šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc, který dříve patřil k Sobotkovým  spojencům, ale nyní se ve straně přidal k Haškovi, na dotaz, o čem v Lánech  spolu s Haškem u Zemana v sobotu večer jednali, odvětil: "Bez komentáře."

Tajná schůzka je přecijen tajná schůzka.... Sešly se shodně totiž dva zájmy. Hašek se svými příznivci by chtěl moc ve vládě a zároveň prezident nechce Sobotku za premiéra - což je minimálně nedemokratické, protože nerespektuje výsledek voleb. Pokud by pan Sobotka dokázal sestavit na jednáních koalici a předložil by většinovou vládu prezidentovi, měl by jí respektovat, alespoň v porevoluční historii tomu tak v ČR bylo.

V neděli, den po schůzce, se prezidnet Zeman nechá slyšet v televizi, že by měl Bohuslav Sobotka odstoupit jakožto předseda strany, která měla méně procent, než se předpokládalo. Žádná gratulace k vítězství od hlavy státu? Kdepak, to se nehodí do plánu.... Pan Hašek je pro prezidenta Zemana připustný jako premiér, protože s ním má lepší vztahy, že? Tento prezident má totiž rád ve vládě zejména sobě nakloněné politiky... A když už musí skončit vláda, kterou si poskládal spolu s panem Rusnokem, tak přece nepustí z rukou svůj vliv. 

Pane prezidente, coby čestný předseda strany, která měla necelé dvě procenta, budete také "čestně" odstupovat? Ta samá otázka napadla i Václava Moravce. Miloš Zeman odpověděl, že to by nebylo fér, opouštět své dítě v nouzi.

Tak se nabízí otázka, proč by měl pan Sobotka opouštět "dítě" při úspěchu, že? Jeho stranu jsem nevolila, ale respektuji výsledek voleb. Ono stejně je to pro mne, jako voliče, je to celkově debakl. Na prvních třech místech jsou strany s komunistickou minulostí, nebo členy, kteří byli v KSČ.

Lidé zapomněli, jak byli omezováni a zastrašováni za vlády KSČ? Národe, kam jsi dal svou hrdost a rozum? Slyšela jsem již poznámku, že Blaničtí rytíři vstali - ale utíkají směrem ke státním hranicím. Ani oni už nechtějí pomáhat někomu, kdo sám sebe zrazuje....

 

__________

Pan Tejc úzce spolupracoval s předsedou Sobotkou při kampani, měli svůj Oranžový expres - nechtěl ho snad za premiéra, že po volbách tak otočil?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pan Hašek už v minulosti věděl, s kým popíjet - otázka je, zda si vybírá dobré spojence...

 

 

Autor: Pavla Brychtová | pondělí 28.10.2013 15:13 | karma článku: 28,88 | přečteno: 1213x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik