Vyhrál jsi volby? Tak odstup! Premiérem nebudeš!

Nejsem zastáncem oranžových, ale pokud je někde do očí bijící podraz, ráda nahlédnu pod pokličku jejich strany. Už dávno to v ČSSD vře, protože pocit, že by se mohlo vládnout, je jistě velká změna oproti dobám, kdy byli pouze v opozici. Co ale vymyslet, aby se odstranil vítězný lídr? No jistě: nelogicky znějící, ale jediný možný důvod: "Sice jsme vyhráli, ale máme nízkou podporu voličů, než jsme očekávali". Očekávaný výsledek dle pana Haška byl 30%. A už je na světě důvod, jak vítězného lídra Sobotku odstranit z premiérského křesla...

Křídlo pana Haška by rádo korýtka, a tudíž je každý důvod dobrý. Pánové Hašek, Chovanec a Tejc stále popírají, že v sobotu večer byli v Lánech (takže si ti, kdož o jejich počinu ví, si jistě udělá obrázek o jejich pravdomluvnosti). Dosavadní šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc, který dříve patřil k Sobotkovým  spojencům, ale nyní se ve straně přidal k Haškovi, na dotaz, o čem v Lánech  spolu s Haškem u Zemana v sobotu večer jednali, odvětil: "Bez komentáře."

Tajná schůzka je přecijen tajná schůzka.... Sešly se shodně totiž dva zájmy. Hašek se svými příznivci by chtěl moc ve vládě a zároveň prezident nechce Sobotku za premiéra - což je minimálně nedemokratické, protože nerespektuje výsledek voleb. Pokud by pan Sobotka dokázal sestavit na jednáních koalici a předložil by většinovou vládu prezidentovi, měl by jí respektovat, alespoň v porevoluční historii tomu tak v ČR bylo.

V neděli, den po schůzce, se prezidnet Zeman nechá slyšet v televizi, že by měl Bohuslav Sobotka odstoupit jakožto předseda strany, která měla méně procent, než se předpokládalo. Žádná gratulace k vítězství od hlavy státu? Kdepak, to se nehodí do plánu.... Pan Hašek je pro prezidenta Zemana připustný jako premiér, protože s ním má lepší vztahy, že? Tento prezident má totiž rád ve vládě zejména sobě nakloněné politiky... A když už musí skončit vláda, kterou si poskládal spolu s panem Rusnokem, tak přece nepustí z rukou svůj vliv. 

Pane prezidente, coby čestný předseda strany, která měla necelé dvě procenta, budete také "čestně" odstupovat? Ta samá otázka napadla i Václava Moravce. Miloš Zeman odpověděl, že to by nebylo fér, opouštět své dítě v nouzi.

Tak se nabízí otázka, proč by měl pan Sobotka opouštět "dítě" při úspěchu, že? Jeho stranu jsem nevolila, ale respektuji výsledek voleb. Ono stejně je to pro mne, jako voliče, je to celkově debakl. Na prvních třech místech jsou strany s komunistickou minulostí, nebo členy, kteří byli v KSČ.

Lidé zapomněli, jak byli omezováni a zastrašováni za vlády KSČ? Národe, kam jsi dal svou hrdost a rozum? Slyšela jsem již poznámku, že Blaničtí rytíři vstali - ale utíkají směrem ke státním hranicím. Ani oni už nechtějí pomáhat někomu, kdo sám sebe zrazuje....

 

__________

Pan Tejc úzce spolupracoval s předsedou Sobotkou při kampani, měli svůj Oranžový expres - nechtěl ho snad za premiéra, že po volbách tak otočil?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pan Hašek už v minulosti věděl, s kým popíjet - otázka je, zda si vybírá dobré spojence...

 

 

Autor: Pavla Brychtová | pondělí 28.10.2013 15:13 | karma článku: 28,88 | přečteno: 1213x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Praha noční - novoroční

2.1.2015 v 0:46 | Karma: 9,57
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik