Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J62a11n 16H36l13e51d87í12k

21. 2. 2013 16:34

omlouvám se správci bloggu, že jsem si vzpomněl na úsloví mého zábavného strýce, jinak velmi šikovného ((i na práci)):: ""ten kdo papá koninu, tomu st....  hodinu"" a domnívám se, že to opravdu sedí, pardon

0 1
možnosti
PB

Pane Hledíku - děkuji za další pozitivní informaci o koňském mase - jste jeden z mála, kdo si také dokáže zachovat nadhled :-)

0 2
možnosti
PK

P20a52v23e49l 76K23r67a93u78s

21. 2. 2013 15:25

Díky za vyzvrácení toku vašich myšlenek. Váš sloh by se měl zakázat !! Rv

2 2
možnosti
PB

Pokud je to na Vás moc složité, tak to nečtěte.

Nebudu se omlouvat za něco, co lidé čtou, zrovna tento článek vybralo iDnes na titulní stránku webu iDnes - dolů do výběru blogů. Takže to naštěstí někdo pochopil :-)

Máte na svůj názor právo, ale stejně tak já mám právo s Vámi nesouhlasit.

V každém případě děkuji za pozornost věnovanou článku, vážím si každého čtenáře :-)

0 2
možnosti
JH

J46a74n 18H90l69a54v47a61t89ý

21. 2. 2013 12:01

Docela mě štve, že jen kvůli špatnému označení, poputují tuny, jinak neškodných potravin, do spalovny. To vůbec není dobře.

3 0
možnosti

to jo, ale psali že některým koním se píchá něco, co není pro konzumaci uznané vůbec

1 1
možnosti

některá konina ovšem škodlivá je, někde jsem četl, že některým koním se píchá nějaké chemické svinstvo jako prevence či co, a ti nesmí na stůl nikdy

3 2
možnosti
JH

J46a50n 53H88l68a29v50a75t15ý

21. 2. 2013 11:59

A kravám a prasatům se nic nepíchá? Nebuďte naivní. Všechno maso, co najdete v hypermarketech je ze zvířat napíchaných hormony a antibiotiky. Kromě teda bio. Ale i v tomto případě si nejsem jist.

3 1
možnosti
Foto

Milá Pavlo, četla jste knihu, před 40 lety to byl obrovský hit na knižním trhu, Desmonda Morise Nahá Opice? Krásně popisuje Vaše. ale i naše myšlenkové pochody.

1 3
možnosti
PB

Zdravím!

Myšlenkové pochody popisuje skoro každá kniha :-)

Ale ráda si přeštu Nahou opici.

0 2
možnosti
RK

Ja jsem tentokrat pani autorko nepochopil pointu Vaseho clanku.

Nicmene, vzhledem k tomu, co ctu ... problem v klamani spotrebitelu ma nekolik stranek. Prvni je ta, ze vyrobek obsahuje neco jineho, nez deklaruje, druhy rozmer je proc - a ten ponekud neberete v uvahu. Duvodem neni predsudek ke konine, nybrz cena, konina je levnejsi nez hovezi, jinak by se to nikomu nevyplatilo.

Pokud by nekdo prodaval v mrazenem hamburgeru misto deklarovaneho treba veproveho plecka napr. hovezi svickovou ... take by to bylo klamani spotrebitele a v takovem pripade by po provaleni asi mohla nastat situace, proc by se to nekdo snazil donakoupit.

Jinak muj nazor obecne k polotovarum, je ten, cena techto vyrobku je tlacena dolu nejen silenym tlakem retezcu na vyrobce, ale predevsim tlakem zakaznika a jeho poptavkou. Ackoli bych zadny podobny vyrobek nikdy nekoupil, neodsuzuji nikoho kdo tak cini. Je ale treba si uvedomit, za kolik penez to kupuji, z cehoz zaroven vyplava ramec moznosti toho, co od toho mohu ocekavat. Podle meho nazoru je nahrada hoveziho koninou jeste docela pohodova vec, ackoli o klamani spotrebitele bezesporu jde. Lide si koupi dobrovolne horsi veci a to i tam, kde nejsou klamani - a jenom kvuli nizke cene. Tam je asi zakopany pes.

2 1
možnosti
MS

Otázka zní, zda jsou třeba ty lazaně tolik levné, já si myslím, že jsou spíše dražší záležitostí. Takže jde o  zvýšení zisku výrobci. Myslíte, když by v McDonaldu dali do hamburgeru koninu místo hovězího, že by byl o polovinu levnější?

2 0
možnosti
HP

Zajímalo by mě, jestli by byl mezinárodní skandál z toho, kdyby se v kuřecím rizotu objevila svíčková.

1 1
možnosti
Foto

Jj, daleko horší je, když se do koňského salámu cpe směs hovězího a vepřového masa, která se jen dosladí a je vydávána za koninu.:-/

3 0
možnosti
MS

Vím o krámu, kde mají koňský salám jen z koniny a vždy když jdu kolem, si 15 dkg jen tak na chuť koupím. Levný není, 100 Kč/kg je více než všechny ostatní točeňáky.

1 1
možnosti
PH

Jediný problém,který v to vidím je klamání spotřebitele.A to cena hovězího versus cena koniny.Prodávat maso z kně za cenu hovězího je ty chyba.

2 0
možnosti
PB

Přesné - děkuji za doplnění. Hovězí je na evropském trhu dražší.

Takže pokud je namícháno s koňským, mělo by to být uvedeno na etiketě, jak jsem psala. A také by to mělo být zohledněno v ceně produktu.

0 2
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik