Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

Paní Brychtová, i přesto, že mě kdosi vymáznul můj včerejší příspěvek, stále mohu tvrdit to, co včera....

"Brychtova, ja vas beru, uz jen proto, ze se k vam tolikrat nasomroval fízl..." (:-)víte kdo)

28. února 2013 22:08 -

Důvod smazání: Příspěvek nepatří do slušné a kultivované diskuse.

2 0
možnosti
JR

J27a98n 80R51á26ž

1. 3. 2013 0:41

Žaloba za velezradu? Dobrý počin jak vrátit sympatie Klausovi. Jinak je to blbost jak vrata od stodoly.

4 2
možnosti
RF

Ty máš doma stodolu nebo jen ty vrata?

1 1
možnosti
JL

Dobře napsané :-) R^

7 6
možnosti
PV

R^ dobře, že tuhle žalobu podali. I když znám pouze paní senátorku ze Znojma, ostatní signatáře velmi okrajově, je to správný krok. Všichni v jednom šiku spílali Tuneldědkovi tu amnestii a najednou je špatně, že se někdo ozve?

10 4
možnosti
Foto

Spílat je jedna věc, podávat koniny je druhá věc.

8 14
možnosti
Foto

Pavlo, Pavlo, pletete si pojmy. Žaloba a obžaloba. Žaloba je občanskoprávní, obžaloba trestněprávní. Máte samozřejmě pravdu, že kdokoli se dozví o trestném činu (stačí mít podezření), měl by ho oznámit.

Ale ten, kdo vypracovává obžalobu už musí mít po ruce důkazy a ty předložit soudu. A podpis či nepodpis eurovalu, který má pro nás zatím jen symbolický význam - žádný skutečný nemá.

A to, že prezident nenapsal způsobně hlášení, proč nejmenoval soudního čekatele soudcem, jak mu nařizoval NSS. Pozor, ten soud mu nenařídil, aby ho jmenoval, pouze nařídil, aby to odůvodnil. Tak to ej ohrožení demokracie?

Jistěže je zde řada lidí, které Klaus štve a ani se jim nedivím. Ale řešit to způsobem: Franta mi chodí za ženou, tak ho udám, že mi otrávil psa. Nebo, ještě lépe, řeknu, že zneužívá svoji dceru, že to vím od té své, která s ní kamarádí.

7 13
možnosti
PB

Poslední odstavec Vašeho příspěvku nechám bez odpovědi, protože to je fakt už vyšší sousedská - a nepatří to k tématu, zda článek II. amnestie bylo zneužití funkce ve svůj prospěch a osvobození kamarádíčků a zejména těch, kdo finančně značně poškodili republiku v kauzách.

Známé úsloví říká, že pokud je někdo jediný, kdo může zasáhnout, tak by to měl udělat. Pokud žalobu může podat pouze Senát, měl by to alespoň zkusit.

I kdyby to bylo pouhé gesto, tak jsem ráda, že se nebojí upozornit na tak zásadní chyby v definici amnestie. Amnestií zde bylo už hodně, ale takto zmrvená a neošetřená proti finančním kauzám a podvodům vůči větším skupinám občanů - to je prvně...

5 4
možnosti
AK

Souhlasím. Je to první vlaštovka. Doufám, že příjdou další i na vládu a nepoctivé politiky.

6 5
možnosti
PB

Patřila jsem mezi ty, kdo nadšeně tleskal Bradáčové za polapení Ratha a velice si jí vážím, doufám, že více nepoctivých politiků, či soudců padne z židlí za svou nenasytnost a podvody.

Co se týká návrhu žaloby senátu, z hlediska demokracie to je zdravý krok. R^[>-]

3 3
možnosti
JK

Žalobu může podat jenom Senát a to jenom za velezradu. Klaus si zaslouží vrátit políček, který nám mnohým uštědřil. A já jsem jich od něho evidovala víc. Stejně jako Klaus má i Senát svá ústavní práva. Je nepochybné, že je mohou stejně i využívat. V případě Senátu je navíc společenská poptávka po takovém gestu značná.

13 7
možnosti
SB

Já se modlím, aby to v Senátu prošlo. To bude pro signatáře ostuda, až to Ústavní soud zamítne!

6 13
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik