Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Pane Chlumský, ale co já sjem si to vůbec dovolila, kritizovat Zemana a poslance za zbytečné utrácení na nákladech za výlety, že ? ;-D;-D;-D

Ale i tak Vás vítám v dnešní diskuzi - mají zde sraz Zemánci.

A vůbec, kde Vy byste si tak krásně zanadával, kdyby Vám blogeři občas nenapsali kritiku na někoho, koho tak obdivujete...

Já také respektuju Váš názor, i když s ním nesouhlasím. Takže jsme si kvit R^

0 11
možnosti
LC

Víte, kdybyste Zemana "sejmula" za některé jeho současné politické postoje (někdy mně připadá, že dnes by už svůj proslulý článek Prognostika a pěrestrojka nenapsal) tak ani nemuknu. Vy, jako blogerka, která umí i něco napsat, jste se tím blogem snížila na úroveň pavlače v přízemí.

4 1
možnosti
LC

Teda pani Brychtová, tak takovýhle blog, to už je zoufalost. A napsal bych to, ať už by tím vrtulníkem letěl Karel, Táňa, Jirka či kdokoli jiný a blog napsala Brychtová, Matějka či kdokoli jiný. A to si ještě představte, že mu k obědu servírují guláš se šesti a má nárok jen na čtyři.

12 4
možnosti
AK

Kdepak ten ma rad tlacenku. Zoufalost je psat nazor jiny nez mate Vy? Reste to jako Zeman, bojkotujte tento platek;-D

2 12
možnosti
PK

Paní Pavlo, když jsem zdejší diskusi proběhl - tak bohužel dnes jste to u diskutujících projela na celé čáře a to jsem Vám nedal žádné mínus - respektuji Váš názor. Zeman má spoustu vad, to kouření je ta nejmenší. Takže ho slepě neodivuji, na to jsem příliš stár. Ale byl zvolen a neměl za sebou skvělý marketing jako Váš kandidát.

10 3
možnosti
PB

Pane Kuchto - dneska byli diskutéři opravdu super a hodně zemanovců, takže bylo živo. Do diskuzí jsou hodně lidé, kterých se článek dotkne a mjí potřebu se ozvat, ale nevím, zda jsou někde u článku vidět také počty karmy, článku věnované. To jsou vždy velmi potěšující čísla.

Mínusy klidně dejte i Vy, protože když u nich není žádný důvod, nebo alespoň příspěvek, tak to je o ničem. Vážím si mnohem víc toho, kdo se alespoň pěkně nahlas Miloše Zemana zastane,než když jen prolítne diskuzi a dá mínusy. :-) Až u mínusů budeme vidět jména, tak alespoň budeme znát názory diskutérů, kteří se zatím bojí ozvat :-)

Děkuji moc za zájem. Musím dopsat sobotní ranní článek, tak se loučím R^

2 11
možnosti
PB

Pan Kysilka kouká zde u Zemanovců nepochodil, alespoň že pod svým článkem má pár plusů R^

0 6
možnosti
AL

Paní Brychtová, která zde vášnivě diskutujete na téma letu pana prezidenta vrtulníkem v desítkách příspěvků.   Pokuste se prosím vyčíslit a obhájit stovku letů bývalého předsedy parlamentu pana Zaorálka údajně, podle jeho vyjádření, z důvodu úspory času mezi Prahou a jeho bydlištěm na Moravě - tedy cesty domů ze zaměstnání. Děkuji.:-):-):-)

8 4
možnosti
PB

No to je zloděj všech zlodějů - děkuji za doplnění článku o dalšího milovníka letů R^

2 8
možnosti
Foto

Teď jsem tu bestii, myslím vrtulník MI-8 viděl v TV. Ne, že bych ho předtím nikdy neviděl, to ne, ale takto jsem si to monstrum lépe prohlédl. Myšlenku salónního vrtulníku naopak vítám a spotřebu paliva, i když je na první pohled velmi vysoká, považuji za marginální.

Stát asi bude armádě jen velmi stěží účtovat  spotřební daň a DPH za palivo, takže reálná hodnota toho paliva bude tak nanejvýš 15,- Kč/litr. Ale protože armáda nenakupuje v maloobchodu, tedy u čerpacích stanic, tak ta cena bude ještě nižší.

A k tomu připočteme, že piloti musí létat tak jako tak, takže náklad na prezidentský vrtulník je v podstatě zanedbatelný.

Něco jiného by bylo, kdyby si chtěl pořídit malý executive jet. V těch se ale příliš nevyznám, někde jsem viděl cenu myslím tak 15M USD za kus. Je to reálné? No, to by se do státního rozpočtu opravdu zakouslo, zatímco tento náklad ho ani nešimrá. 

Kdyby prezident lítal jako zběsilý, tak prolítá tak nanejvýš 50K USD ročně a to nepočítám palivo, které by sežral ten executive jet. Buďme proto rádi, že lítá účetně možná zecal odepsaným strojem nebo strojem, u kterého se odepisují jen různé opravy a nikoli pořizovací cena.

9 3
možnosti
PB

Když vezmeme tedy i vaši velmi skrmonou cenu paliva 15 Kč za litr a spotřebu Mi osmičky, která je kolem 750 litrů za hodinu, tak jsme na částce kolem 12 tisíc za cestu Praha - Ostrava a dalších 12 tisíc zpět do Prahy.

Za 24 tisíc už by vyžila skromnější rodina s dětmi hodně dlouhou dobu...a Miloš nám to takhle rozhází za jedno odpoledne, co?

0 11
možnosti
IV

Tady se zpronevěřují miliony možná i miliardy, uplácí se milionama a vy dělejte vědu z toho, že hlava našeho státu lítá vrtulníkem..podle autorky měl jet zřejmě na kole, to by vyšlo nejlevněji...akorát jste se ztrapnila milá paní...;-O

11 2
možnosti
PB

Paní Ivo - ale ono nejde o jeden let - všimla jste si, že je v článku uvedeno, že si již prezident nechává už upravovat svůj vrtulní v salonní verzi?

Si myslíte, že ten stroj bude asi na dvoře a neutratí se dál ani koruna ?

Jste dobře naivní....

0 10
možnosti
PB

RC model samozřejmě ano R^

Děkuji za optání - ráda půjčím :-) Tedy pokud si do něj koupíte svoje palivo.

4 9
možnosti
Foto

Za heliport samozřejmě poslouží každá louka nebo kus silnice, popřípadě jiná, trochu rovná plocha. Heliporty se staví na vyšších budovách, protože obyčejná plochá střecha by tu "kočičku" neudržela. To byste ale Pavlo, jako inženýrka měla vědět.

10 1
možnosti
PB

Jiří - a to Vás potěším - dokonce ve výběrovém řízení naší firmy vyhrály právě vrtulníky Eurocopter, protože mohou přistát kdekoliv. Koupilo se jich pro ČR 10. Ale rozhodně ne pro vojáky, ale pro záchranku a policii. A mají vrtuli v ose ocasu, takže ani nikoho nastupujícího neposekají. Perfektní pro záchranáře. Byly kvůli tomu i výpravy do Alp na zkušené, kde tyto kusy přistanou i v blátě a špatném terénu.

Ale Zeman líta Mi-osmičkou ;-D;-D;-D - a to je pěkně stará herka, velmi těžká, s děsnou spotřebou a ještě s kolečkama Rv

1 9
možnosti
Foto

Aha, on pan prezident se Vás ráno nezeptal, zdali mu let do Ostravy povolíte. Možná zapomněl, ale to je při jeho sloní paměti málo pravděpodobné. Asi jste mu dala na sebe špatné telefonní číslo - napravte to! ;-)

8 5
možnosti
PB

Černá, Vy jste dobře mimo ;-D Proč by se měl na to občanů ptát? Má se chovat tak, aby nebyl považován pár dní po inauguraci za rozmařilou slečinku :-)

Naopak Vy mu ráda na účet pošlete peníze, ať může létat s vrtulníkem na Vysočinu na každý víkend, co?

3 10
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik