Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z63d28e46n25a 64K79o17č70í

20. 3. 2013 19:23

Fakt máme tolik žen političek, moudrých a slušných, že jich můžete vyjmenovat alespoň pět ?;-)?

0 0
možnosti
PB

Skoro každá je mnohem slušnější člověk, než je Kaorlína Peake. 

Podle Vás není moudrá ani jedna z podzimních kandidátek na prezidenku? Už tam máte 3 (i když Bobošíková je spíše populista, než politik). Ale OK - dvě slušné nám tedy zbývají, ano? Napříč parlamentními stranami si vážím nejvíce žen, které se aktivně podílí na problémech lidí.

Najdou se v senátu i v parlamentu. A ve všech stranách, paní Zdeno - chci být v odpovědi objektivní, uvádím, koho si vážím vevládních stranác i v opoziční straně. (KSČ pochopitelně vynechávám). 

Pro příklad: poslankyně Lenka Kohoutová - členka Výboru pro sociální politiku, a abych sáhla do všech politických stran, přidávám určitě i Evu Sykovou - to je velice moudrá paní, politička a ředitelka Ústavu exp.medicíny Akademie věd ČR a z mladších členek parlamentu klidně i nebojácná JUDr. Kaslová.

Osobně si ale nejvíc vážím vrchní státní zástupkyně Bradáčové - nebojí se ukázat na špinavé praktiky politiků ani soudců, které již obvinila. To by byla například skvělá ministryně spravedlnosti. Ale když se věnuje aktivně právu, tak je mnohem užitečnější.

Toť moje odpověď na Vaši otázku :-)  Moc děkuji za zájem R^

1 0
možnosti
MP

Velkým štěstím pro tuto zemi je, že paní Peake zmizí po příštím volbách se svou pidistranou - nestranou v propadlišti dějin. :-)

5 1
možnosti
DH

Peak byla místopředsedkyní vlády ještě za VV, ale když grémium VV rozhodlo, že odchází do opozice, tak než by přišla o židli(zlé jazyky tehdy tvrdily, že s ní i spí), tak zradila svou nejlepší kamarádku a stranu a založila si nikým nevolený spolek LIDEM. Tato paní přišla postupně o všechna ministerstva, vskutku úspěšná politička. Její ponižení bylo dokonáno zvolením Picka. Ale myslím, že je hodně mocichtivá, tak zkousne vše nebo si alespoň myslí, že má nějakou moc. Předtím byla u ODS, tam prý žádnou příležitost nedostala, tak přešla do VV, teď LIDEM, vskutku paní konzistentních názorů. V jaképak straně se nám objeví po volbách?:-)

6 1
možnosti
PB

To, že zůstala ve vládě i poté, když nebyla členkou zvolené vládní strany, je chyba Nečase a jeho kolegů...

Ale co by oni neudělali pro zachování vlády a tudíž svých koryt ;-D

3 3
možnosti
RF

R30a94d29i24m 40F67r17a71n21c

19. 3. 2013 21:48

R^Vas vzpominany clanek z prosince  minuleho roku (viz odkaz) je vyborny.:-)

4 0
možnosti
MZ

abych si zachoval duševní zdraví, tak se raději k této dámě už nevyjadřuju...

6 0
možnosti
PB

N vida ;-D - a mě zase zabírá vypsat se do notebooku - děkuji mockrát za zájem a za příspěvek R^

3 3
možnosti
Foto

Tak mně určitě zajímá její názor na vládní kroky víc, než váš nazor na ní; při vší úctě k jinému názoru. A poslední odstavec, ten už je úplně mimo mísu. 

Jaká dáma? A na co by taková dáma byla v politice?;-DRv

4 5
možnosti
PB

Aha ;-D -  takže Madelene Albright, Hillary Clinton, ani Margaret Thatcher nejsou dámy? Slyšel jste je někdy fňukat, tak jako to dělá Karolína Peake ? Nebo kolikrát jsme svědky humoru, či jednání kolem královny Alžběty a ta ani okem nemrkne.

V politice musí být osobnost a ne nezralá slečinka, prosím chápejte mě.

Já jsem jsenm blogerka, která si tady píše, ale čte to maximálně do pěti tisíc lidí.

Ale paní Peake se jako politička zcela nahlas vyjadřuje k věcem, u kterých je prostě ukřivděnou slečinkou. A dává názory najevo před našimi i zahraničními médii...

Doufám, že mezi mnou a ní ten razantní ROZDÍL chápete?

Přesto moc děkuji za Váš názor, máte na něj právo, ale bohužel s ním nemůžu souhlasit - díváte se na to bez nadhledu.

3 3
možnosti
Foto

To jsou kouzla poměrného volebního systému a také toho, že mandát poslance je vázán na osobu a nikoli na stranu. A málokdo pozitivně hodnotí, že Klaus se Zemanem při druhé opoziční smlouvě, ke které došlo bez požehnání "Velkého Václava" (první OS 1996, která byla s Havlovým souhlasem, prošla zcela bez povšimnutí) vyčistila vládní dvorek od podobného smetí (tehdy to byla US Jana Rumla) a vláda mohla v pohodě vládnout.

Teď se prostě je třeba takovým "smetím" zabývat a proto nebude Karolína Peake z vlády vyhozena, ale bude i nadále co nejvíce ignorována. Ona, se svým prořízlým jazykem, si to ale nenechá líbit a tak bude řečnit ještě často.

7 6
možnosti
PB

Ale, ale, ale - pane Hermánku - nezapomněl jste náhodou, že zrovna Unie Svobody se řádně coby strana účastnila sněmovních voleb a získali tenkrát dokonce kolem 9 procent.

Strana LIDEM nikdy v žádných volbách nevyhrála, ani nemohla - vznikla prostě tím, že ji oznámili - a šup - už byli ve vládě Rv

Doufám, že ten rozdíl vidíte :-)

Se zbytkem toho, co píšete, souhlasím.

4 3
možnosti
ZS

Nebojte se paní Peake se konečně naštve a z vlády příští rok po volbách odejde. Pak už její názory už nebudou vůbec nikoho zajímat

14 0
možnosti
PB

Souhlas - strana LIDEM nemá šance poté, jak se dostala do vlády, ani po té, co předvádí jejich předsedkyně Rv

11 3
možnosti
Foto

Hezky jste popsala to nechutné rozdělování moci a koryt. Je vidět, že když jde o moc a peníze tak se soudruzi z ODS a soudruzi z ČSSD vždy nějak dohodnou i když se to soudruhům z TOP09 a LIDEM nelíbí.  Mají ale těžký život.

8 3
možnosti
PB

Děkuji :-) Co byste od politiky také čekal, že???

A otázka je, zda naše politická scéna má nějaké řešení - opravdu předvádí v poslední době každá strana něco "nového".... Rv

1 3
možnosti
LK

Na tu Peake je slušná štvanice!

2 9
možnosti
PB

Divíte se - ona si o to tak krásně říká svým chováním. V politice dlouho nebyl tak povahově nezralá osobnost.

Já o ní psala již na podzim, když bylo očekáváno, že odstoupí... A ono nic ;-D

12 4
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik