Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Děkuji moc za příspěvky k článku. Někteří to pochopili, jako že jsem úplně proti EU, ale již z článku vyplývá, že jsem pro EU coby rovnocenné partnerství,nechci prostě do budoucna dělat další generaci příklad typu:

Buď hodnej a dostaneš dotace!

Pokud něco, tak si to radši zasloužím svojí prací a produktama, ne poslušností :-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Kalino vlajka EU  není to oficiální vlajkou EU a stejně tak hymna. Z důvodu, že právě nejvíce v zamítnuté euroústavě v roce 2005 vadil lidem v EU článek o symbolech EU, byla tato pasáž v Lisabonské smlouvě vynechána.  Pouze ji jako oficiální vlajku uznalo 16 států a ČR mezi nimi není. EU není stát. Prapory EU na státních budovách jsou podle platné smlouvy EU ilegální. To, co vadilo lidem ve Francii a v jiných státech a to  zejména kvůli těmto symbolů euroústava neprošla  u nás to některým nevadí. To hodně vypovídá o mentalitě nás Čechů.

1 2
možnosti
BT

musíme odebírat některé výrobky? tak už takový argument vás hodně diskvalifikuje, je to účelová lež nebo vám někdo něco nakukal

o kvalitě některých českých výrobků není ,to jistě a můžete jmenovat kvalitní a hlavně konkurence schopné?

4 1
možnosti
PB

Pane Bedřichu -  vnucování výrobků EU je přece do očí bijící - i když podle Vás jsem se tímto diskvalifikovala ;-D.  A hlavně je obrovský rozsah zákazu produktů, které jsou vyrobeny mimo EU! Tak se zamyslete trošku přece, než něco napíšete R^Například poslední aférka, kdy MacPro Vám podle EU snad ukousne prsty. Dle direktivy IEC 60950-1 EU jsou prostě nedostatečně kryté listy venitlátorů - ale ty jsou uvnitř Macpro ;-D Nicméně na základě nařízení EU již Apple oznámil, že se do zemi EU již nebudou dovážet počítače MacPro současné generace. Toto oznámení nabývá platnosti 1.3.2013. Každopádně, není nám znám jediný případ poranění od běžících listů ventilátorů v MacPro, statisticky to bude rozhodně méně, než například u kuchyňských mixérů dovážených z EU( kde následky jsou vždy mnohem dramatičtější ). Eurohujeři, po normách na normu ohnutí banánů a neohnutí okurek, direktivy o hlávkovém zelí a podobných nesmyslech (ale vždy s ekonomickým podtextem pod rouškou ochrany spotřebitele), nasazují další a další páky!

1 2
možnosti
FS

".....nebo alespoň ministra zahraničních věcí.....":Eště že ten tam nebyl. Ten by chtěl pozvat svýho kámoše Posselta s celou jeho sebrankou, a to by teprv byla sranda...

3 5
možnosti
PB

Pane Františku, pokud to měla být státní událost, tak bych tam někoho z vlády vážně čekala. Ale tako to vyznělo jako sólo akce...

1 2
možnosti
MP

Budeli v EU skutečná spolupráce a ne příkazy,zákazy a regulace a dotace,pak jsem si zcela jistý,že pro EU bude celých 100%obyvatel všech evropských států!

4 3
možnosti
PB

Souhlas R^

Děkuji za zájem.

2 5
možnosti
JP

Naprostý souhlasR^, ale jak vidím tak EU EuroHujeřiEU to né a né pochopit.;-D Ale až jim to dojde, tak bude pozdě:-(Rv

4 7
možnosti
MM

Vlajky EU vlají zcela běžně už několik let na budovách ministerstev, vlády a parlamentu. Je Hrad něčím výjímečný?. Pokud ano, tak jen v symbolické rovině. Narozdíl od vás paní Pavlo, nepochybuji o tom, že ČR je skutečně plnoprávným členem EU (a to i přes to, že se tak mnohdy nechová) a jsem za to rád. Nejsme dobytým územím, ale myslím, že často takovéto představě podléháme, protože nejsme smíření sami se sebou a přijímáme jen ty informace, které zapadají do naší utkvělé představě o sobě samých jakožto slabých a bezmocných. Nemílím-li se, filozof Patočka kdysi napsal, že Češi si ještě nevybojovali svou svobodu a zachovávají si mentalitu shora osvobozených poddaných. Nevím, možná je to příliš příkrý soud, ale něco pravdy na něm bude. Zdráháme se táhnout za jeden provaz společně s ostatními, protože rozumíme jen lokajství a ne spolupráci, nevíme, jak zacházet s konstruktivní kritikou, a tak se uchylujeme ke kverulanství a ostentativnímu odmítání všeho "ze zásady".

7 4
možnosti
JP

Ptám se Michale, proč má být tzv. vlajka EU na budově ministerstva. To už EU řídí naše ministrestva nebo snad ministerstva řídí EU. Ale po nástupu Milouška už asi plnohodnotným členem EU budeme, protože ten, na rozdíl od VK, bude skákat, jak EU bude pískat (i když si to nikdy nepřipustí) a to je to plnohodnotné členství. 

Z chomoutu socialistických zemích jsme vypadli asi jen za účelem nasazení si chomoutu EU, to je ta naše svododa?.

Sám ses správně ocejchoval, že EuroHujeři rozumí jen lokajství a loajalitě s vrchností a prezentují to jako spolupráci a táhnutí za jeden provaz. Ta tvoje poslední věta, jak když vypadla z politického školení před rokem  1989

3 6
možnosti
Foto

Podívejte se na historii EU. Podívejte se na to, co nám EU přinesla, co nám doopravdy vzala. Nepapouškujte názory jiných. Jen tak se doberete k objektivnímu posouzení naší spolupráce EU. A mimochodem. Vlajka EU vysí vedle té naší naprosto dobrovolně. Prezident Zeman chtěl, aby tam byla vyvěšena. Klaus byl proti jejímu vyvěšení, a tak tam nevisela. Takhle se asi dobyvatel (ve vašem podání EU) na dobytém území nechová, že? Jinak - o vstupu do EU proběhlo referendum a pro bylo 77% voličů, vstup do EU podepsal pozdější největší nepřítel EU V. Klaus. Ten samý politik Klaus nakonec i podal žádost jménem republiky o vstup do EU. Češi, přestaňme se chovat jako blázni!!!

7 2
možnosti
PB

Pane Kalino - já čistě píši svůj názor poté, co pan Zeman nechal vyvěsit vlajku a podepsal euroval. Papouškování nastane až po všech možných večerních zpravdoajstvích a víkendových debatách. Tak mi laskavě nenapadejte moje myšlenky, objevte si nějaké vlastní také, máte-li problém..

K vašemu příspěvku - Klaus je druhý extrém - ten zuřivě byl v poslední době proti čemukoliv, co bylo cítit EU. To mi samozřejmě také vadí - nemusím umanuté odmítání čehokoliv - chce to alespoň nějaké důvody. On přitom za naši zemi podepsal vstup a byli jsme tenkrát všcihni nadšení, teda alespoň většina - původní princip působil coby vzájemná spolupráce. Ale nakonec se z toho vyklubal diktát podobný RVHP.

Viděla bych ráda trochu sebevědomí a obhajoby českých produktů a trhu, místo poklonkování.

1 7
možnosti
Foto

Dnes jsem s Vámi zajednoR^

3 5
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik