Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

student se má především UČIT, aby mohl něco UMĚT. Proto by neměl MAKAT, aby mohl lépe STUDOVAT R^

0 4
možnosti

A jejda - pan Macek :-)

Pane Macku - a pročpak na středních školách i učebních oborech je střídána výuka s praxí?

A student, pokud zvládne školu i praxi, je prostě praktickej člověk a nechce jen čekat každý měsíc doma s nataženou rukou.

Tak mu to přejte, že to zvládá R^

0 0
možnosti

Klause nesnáším a nesouhlasím s ním v milionech věcí, ale v tomto má naprostou pravdu. Student se má věnovat studiu a nechodit po brigádách a do práce - pak totiž studiem prochází jen s odřenýma ušima, aby dal zkoušku a nakonec dostal ten papír - pak podle toho vypadá i úroveň vysokoškoláků. Pak přijde takový jedinec po promocích do firmy a nezná základy svého oboru (ono studium jen pár nocí před zkouškou totiž má svoje důsledky)... Osobně ani takové studenty moc nechápu; ať raději tu energii věnují kariéře a práci a nezdržují se vlastně zbytečným studiem a honbou za papírem, který už dneska nemá cenu.

6 2
možnosti

K74a71r80e64l 76V64a81l18i53š

20. 5. 2013 14:40

S Klausem jsem nesouhlasil ve spoustě věcí, ale většinou se časem ukázalo že měl pravdu. Stejně i v této záležitosti.

3 3
možnosti

Tehdy byly vysoké školy skutečně náročnější, na druhé straně, studentů VŠ bylo méně a pro společnost nebyl takový problém je uživit. Bylo běžné, že VŠ studoval jeden člověk ze široké rodiny a podporovali ho i strýcové a tedy.

4 2
možnosti

Jo náročnější ;-D Marxismus-leninismus museli umět, jako když bičem mrská a kluci museli i na vojenskou výuku :-)

0 2
možnosti

Pokud člověk studuje skutečnou vysokou školu a pokud ji skutečně studuje, tak určitě nemá čas na celoroční brigády, natož paralelní zaměstnání.

Problém je, že dnes se za vysokoškolské studium považuje kdejaká pomaturitní nástavba...

5 2
možnosti

Nesouhlasím. Syn studuje LF UK s prospěchem 1,3, podílí se na výzkumu a na 1/4 úvazku pracuje ve fakultní nemocnici. Podle mě nelze všechny házet do 1 pytle.

3 3
možnosti

I91r31e37n41a 83H11r46u76b64á

20. 5. 2013 13:24

Mě to od něj přišlo hezké, jako že je lituje, ne že je napadá? Kromě toho, moje sestra studovala ve druhé polovině 80 let za slavných komunistů a taky to bylo hrozně drahé, celou dobu chodila po brigádách a na koleje se taky nedostala.

0 4
možnosti

Jeho pohoršení by se možná taky dalo vyložit jako lítost - kdyby ovšem netvrdil, že se to dříve nedělo. To není hezký, když studentům lže ;-D

3 3
možnosti
Foto

Nevím, co Klaus konkrétně řekl a jak to myslel. Já při studiu pracoval "ostopéro" a pak jsem se vždy před zkouškou musel poptat kdo je kdo, protože na přednášce jsem od druhého járu nebyl ani na jedné. Byla to ztráta času, v hospodě bylo lépe. A kamarád dokonce vymyslel teorii "papírového tygra" a místo cvičení jsme také byli v hospodě U Bubeníčků.

0 9
možnosti

Jeho věty doslova cituji hned v úvodu.

No vidíte - i za jeho let se pracovalo - takže on byl mimo realitu už tenkrát ;-D

0 4
možnosti

Když jsem v osmdesátých letech studoval, tak jeden den v týdnu jsme měli marxismus-leninismus a ve třeťáku a čtvrťáku ještě další den vojnu. To jsou v jednom týdnu dva naprosto nesmyslně využité dny. Kdybych to neměl (a v životě jsem to k ničemu nepotřeboval), tak bych mohl dva dny v týdnu pracovat. A ještě jedno - chodili jsme už tenkrát na brigády - většinou o nocích. Domnívám se, že pan Klaus ten marxák i tu vojnu měl taky.

2 4
možnosti
Foto

Nevím, ale Marxák určitě nebyl celý den a vojna byla, myslím, jednou za 14 dní (1967-1973)

0 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS