Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

Klause nesnáším a nesouhlasím s ním v milionech věcí, ale v tomto má naprostou pravdu. Student se má věnovat studiu a nechodit po brigádách a do práce - pak totiž studiem prochází jen s odřenýma ušima, aby dal zkoušku a nakonec dostal ten papír - pak podle toho vypadá i úroveň vysokoškoláků. Pak přijde takový jedinec po promocích do firmy a nezná základy svého oboru (ono studium jen pár nocí před zkouškou totiž má svoje důsledky)... Osobně ani takové studenty moc nechápu; ať raději tu energii věnují kariéře a práci a nezdržují se vlastně zbytečným studiem a honbou za papírem, který už dneska nemá cenu.

6 2
možnosti
KV

K33a21r92e71l 85V25a30l14i39š

20. 5. 2013 14:40

S Klausem jsem nesouhlasil ve spoustě věcí, ale většinou se časem ukázalo že měl pravdu. Stejně i v této záležitosti.

3 3
možnosti
PB

Františku, nemohu s Vámi souhlasit - Vy píšete, jak přijde jedinec po promocích do firmy a nezná základy oboru ;-D Pokud jste četl článek do konce, tak  já právě o tomto píši - že jedinci pracují coby studenti ve firmách na částečný úvazek, kam po promoci nastoupí na plný úvazek - takže naopak jsou již dávno v obraze a můžou být jako absolventi rovnou plnohodnotnými zaměstanci, které není potřeba zaučovat :-) 

Papír má i v dnešní době cenu. Ale uznejte sám, jako majitel firmy byste vzal čerstvého absolventa, kterého neznáte, nebo absolventa, který u Vás třeba rok pracuje a je osvědčeným přínosem pro firmu?

Navíc, když píšete, že student nemá chodit do práce, tak předpokládáte, podobně jako Klaus, že mají všichni rodiče, kteří jsou finančně dobře zajištěni. My měli na vysoké mnoho mimopražských studentů, kteří chodili do práce, a studiu zvládali skvěle.

Také uvažte, že za komunismu bylo mnoho zbytečných předmětů, které braly jen čas - marxismus a vojenská příprava. To dneska není.

0 1
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik