Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Když nejsou zrovna v Praze povodně, tak se to tady hemží absolutními liberály, kteří vlastně stát nikdy k ničemu nepotřebují a každý se má starat sám o sebe. Každý může všechno sám ... !? V atmosféře takové dlouhodobé masáže se pak něčemu divíte? A nakonec - za všechno stejně mohou komunisti !

0 0
možnosti
PB

Vidím, že si někteří pletou článek kritizující pražské papaláše s kritikou záchranářů 8-o!Prosím uvědomte si, že vozy s mobilníma bariérama, či hasiče musí někdo vyslat.  V noci z neděle na pondělí kolem druhé hodiny noční již byla voda blízko k okrajům a v nejkrizovějších částech centra se začaly stavět bariéry - a na Smetanově nábřeží vyrostly rekordně rychle - pověření záchranáři a montéři jednali bleskově.

Tento článek a fotografie bez ochran Kampy i protějšího nábřeží jsou z neděle odpoledne, takže odráží stav vysoké vody, ale nulový stav bariér.

Koukám, že pan Cetkovský a Homolka zde reagují až po dvou dnech, to je situace samozřejmě zcela jiná :-)R^

1 0
možnosti
AC

Ostudný blog. Plný neoprávněné kritiky dobře pracujících záchranářů a "hospodských" výtek Rv

1 2
možnosti
PB

Pane Cetkovský, to není kritika záchranářů, ale vedení Prahy, které nikoho nepověřilo - ještě mezi 17 a 18 večerní v neděli byl skutečně stav bez bariér - jak dokazují fotky. Na Smetanově nábřeží se objevily první stavby protipovodňových bariér až kolem jedné hodiny noční, když byla voda již 15 cm pod okrajem! Skutečně v poslední minuty se podařilo vodu zadržet.

A za to patří dík právě těm, kdo byli nakonec vysláni a pověřeni stavbou - jednali pak už velmi rychle R^

0 0
možnosti
MB

Tak to je ale neuvěřitelně mimo realitu8-o

1 1
možnosti
PB

To je pravdivý stav focených míst z neděle 2.6.2013 mezi 17 a 18 hodinou odpolední. :-)

0 0
možnosti
Foto

Paní Brychtová, nevím, kde jste byla a co jste viděla Vy, ale já jsem si nikde v Praze (Braník-Troja) nevšiml, že by se se stavbou protipovodňových zábran začalo pozdě. Snad jen na kousku u Sovových mlýnů. Jinak byly zábrany stavěny včas a nastaveny na velkou rezervu oproti průtoku vody. Naopak velký dík patří krizovým štábům, které zvládly koordinaci na výbornou, stejně tak jako zastupující primátor (který byl do role primátora nastrčen jako dočasný náhradník). Největší dík ale patří jednotkám IZS a armádě - těm, co zábrany fyzicky stavěli a doteď je hlídají. Díky těmto opatřením prakticky nikde nedošlo k záplavám a zničení majetku. Jedinou výjimkou byly dva pražské toky - a sice Botič a Rokytka. U Rokytky bohužel protipovodňová opatření prostě výkonem nestačila, viz. http://goo.gl/b4i9w. U Botiče žádná opatření nejsou, kromě nádrže v Hostivaři, která prostě přetekla horem, takže zadržela co mohla. Jiná opatření nepřicházejí v úvahu už jen proto, že majitelé pozemků, kde by se musely stavět např. hráze s nimi nesouhlasí, stejně jako s přípravou pro mobilní bariéry. V centru města to takový problém nebyl, pozemky patří převážně městu. Co mě na Vašem článku ale nejvíce nadzvedlo ze židle byla pasáž s čerpáním vody do cisteren. Jak byste si takový čerpací vůz představovala? Ve Vltavě byl průtok přes 2000 kubíků za sekundu. Obyvyklý třínápravový cisternový návěs (podobný jakým se zásobují benzinky) má objem 20 kubíků. Běžné cisterny, které by měly vůbec šanci se po Praze pohybovat (takové jako mají třeba pražské služby) mají objem do 10 kubíků. Čerpací výkon mají okolo 800 kubíků za hodinu. Užitečnost takových vozů je asi každému jasná. Proto byly na ohrožených místech po Praze nasazeny čerpací vozy, viz. http://goo.gl/9CbNr a připravena mobilní čerpadla viz. http://goo.gl/j3gWQ. Na jejich použití také došlo při průsaku do kanalizace a případě při netěsnostech mobilních stěn. Nutno říci, že vše bylo připraveno v předstihu před vodou. Tak co podle Vás přišlo pozdě???

3 1
možnosti
PB

Pane Homolka - dle Vašeho data reakce píšete až dva dny po napsání článku, kdy již bylo konečně na stav vody reagováno. Takže chápu Váš postoj - ale kéž byste byl osobně u toho, když jsem to odpoledne viděla a fotila! Hnědá pěna se valila k okrajům a nikde žádné vozy s mobilníma bariérama! Nikdo nikoho neposlal - Tito lidé potřebují pokyn, to je jasné. Naštěstí v noci z neděle na pondělí konečně přišly jednotky a na poslední chvíli se podařilo postavit zábrany - na fotkách se můžete přesvědčit, že na Kampě cca 10 metrů od obytných domů stojí u zábradlí lidé. V pondělí již tam byla postavena bariéra - díky patří všem, kdo nakonec velice rychle jednali, když byli konečně vedením Prahy posláni.

Cisterny byly v minulosti použity v ramenech Vlatvy a v přidružených tocích zejména tam, kde bylo přímo ohroženo obydlí - nyní se v Hostivaři naprosto zbytečně rozlil jinak bezvýznamný potůček!

I přes Váš rozdílný názor moc děkuji za zájem :-)

1 0
možnosti
PB

Andrejko, a v pondělí bohužel ještě horší pohled....ale to bude vše už ve zpravodajství. Konečně alespoň v centru Prahy jsou stavěny bariéry!

0 1
možnosti
Foto

Pavlo, taky jsem si byl včera obhlédnout Botič, a ono upřímně, jakým způsobem byste chtěla zabraňovat přírodnímu potoku, aby se nedostal k obydlím nebo na silnici, v takovémto rozsahu ? Tady nejsou kamenná nábřeží, kam se dá zakotvit mobilní bariéra. Pytlů s pískem včetně nakladačů jsem viděl v Záběhlicích dost, nedalo se tam ani projet. Ale stejně ty pytle nebyly k ničemu. U Botiče se jedná o nějvyšší stav co kdo pamatuje, na ten jsme opravdu s pískem krátcí. Jinak tedy souhlasím s tím, že zábrany v centru se stavěli pozdě a že se obecně zaspalo.

3 1
možnosti
PB

Zrovna v Hostivaři kudy jsme projížděli, nikde nic, žádné pytle, ani vozy se zábranami. Ale tam byl potůček kolikrát spíše vyschlé korýtko.... Je to děsný, kudy si živel najde cestu - a člověk je najednou vůči přírodě tak malinký - máte pravdu, Miroslave, že jsme na tohle příliš krátcí...

0 1
možnosti
Foto

;-(neni to hezké podívání....máte mezi fotkma občas velké mezery...lepší poskládat k sobě.

2 2
možnosti
PB

Pane Jaromíre - vím o tom, a do článku jsem to radši uvedla k omluvě. Když se podíváte do mých minulých dlouhých fotoblogů, je to poskládáno vše s malými pauzami - a nyní v editaci, kdykoli jsem vkládala text, je tam obrovský odskok. Přímo v editačním prográmku odskok vidět není - ale v článku samotném se objevil. Vše jsem posouvala a nepomohlo to. U jiných článku mi to nezlobilo :-)

0 1
možnosti
MS

Docela by mě zajímalo, kam byste chtěla tu vodu z nábřeží přečerpávat. :-)

3 1
možnosti
PB

Kam asi :-) Z ramen řeky se přečerpávala v minulosti voda do cisteren, např. do požárních vozů. Samozřejmě se musí použít plovoučka s ochranným košem, aby se nenabíralo kamení a nečistoty, které zanese pak jemnější sítka.

Řešení se najde, když se ovšem chce!

0 1
možnosti
AK

A nestavěli ti chlapi náhodou někde protipovodňové bariéry?

1 2
možnosti
PB

Vozy s mobilníma bariérama nebyly vidět podél celé Vltavy - jeli jsme mezi oblastmi Národní divadlo a Palmovkou a nikde nic. Teprve ve dvě v noci, když byla voda už u okraje mostu, přijely jednotky a konečně se začaly stavět mobilní bariéry na Smetanově nábřeží. Lidé mohli být evakuování v neděli odpoledne, a ne takto v noci...

1 1
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik