Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Proč? Proto, aby reportérka pochopila, že opakováním otázky nedosáhne odpovědi. Proto. Názor pana Alrawiho, který vyzývá k násilí, nejsou legitimní.

1 1
možnosti
PB

Odpovědí jsou právě příspěvky v diskuzi a proto v názvu ráda dám opět otazník i příště :-)

Děkuji za Váš příspěvek R^

0 1
možnosti
MS

Proč ? Protože to je sebestředný narcis, pro kterého je vlastní bonmot nadevše. :-/

1 1
možnosti
PB

Děkuji všem za příspěvky, Zemanovým fanouškům i odpůrcům, vážím si názorů obou skupin.

Přikládám nová vyjádření jednoho z českých europoslanců a děkana bezpečnostně-právní fakulty:

"Chápu, že pan prezident pro - aspoň jak on si myslí - dobrý bonmot i přes plot skočí. Ale tohle dobrý bonmot není a myslím si, že je to výrok, který v daném kontextu je nevhodný a necitlivý. Měl by pochopit, že to, co mu tu projde v České republice u jeho fanoušků, mu nemusí tak úplně projít ve světě, kdy jsou u toho zahraniční televize nebo zahraniční novináři," říká Jan Zahradil, europoslanec za ODS.

Výrokem navíc mohl Zeman způsobit to, co odmítáním odpovědí na otázky sám nechtěl: tedy narušit vyjednávání s únosci. "To, co v jedné kultuře může být chápáno jako situační vtip, tak v druhé kultuře může být vnímáno velice negativně a může třeba zkomplikovat do určité míry případné jednání," dodává Marian Brzybohatý, děkan bezpečnostně právní fakulty Policejní akademie. Podle něj únosci velmi pravděpodobně výrok zaznamenají.

1 1
možnosti
Foto

Milá Pavlo, do Googlu jsme zadal: "Tschechische Präsident Zeman Allahu Akbar" a výsledkem bylo, že jsem nenalezl žádná významná německá média, která by se k tomu vyjadřovala. Pouze toto:

Miloš Zeman: Entführte Tschechinnen? Allahu akbar! | prag aktuell 

http://www.prag-aktuell.cz/...zeman...allahu-akbar/280620...‎

Přeložit tuto stránku 

před 2 dny – Prag - Bei seinen Arbeitsbesuch in Berlin wurde der tschechische Präsident am 27. Juni auf das Schicksal der ... Tschechinnen? Allahu akbar!

Což je médium české a pak také ČT. Daleko více odkazů Allahu Akbar vedlo na muže zstřeleného v Jeruzalémě po tomto výkřiku. Prostě, když tě někdo přestane milovat, tak mu vadí i modré oči.

3 2
možnosti
Foto

T16o56m40á82š 51H63r35d90ý

29. 6. 2013 23:35

Ona ta Buzková tenkrát měla pravdu. Zeman se chová jako prase (omlouvám se praseti).

4 4
možnosti
ZH

Moje prase omluvu přijme, když si prý v neděli odpustíte vepřovej řízek. :-)

1 0
možnosti
SN

Že jsme si v ČR už všichni zvykli na jeho zvláštní humor?

 

No, nezvykli.

4 2
možnosti
PB

Také jsem si myslela, že už mě nemůže nepříjemně překvapit...

1 2
možnosti
OH

Mimochodem paní Brychtová, jste si vědoma, že jste urazila asi nejhorším možným způsobem veškeré muže islámu?

Žena, samostatně se vyjadřující a co hůře, bojující za muže a tím je zahanbující? Tím jste je znemožnila jako neschopné se sami bránit a ponížila je.

Jako žena máte právo si leda ve skladu vyzvednout sebevražednou vestu s trhavinou a sekaným železem a poslechnout imána kde se máte odpálit.

Tolik k tomu multikurnímu obohacení. A i kdybyste nepatřila k takové radikální odnoži, tak by vám manžel, otec či bratr také nedovolil podobnou troufalost a asi by stačilo jen bičování k vaší výchově.

Vy ale nežijete v islámu a právo šaría znáte jen z médií, takže můžete psát co píšete. 

Važte si to, buďte tomu ráda a bojujte za to. Vy můžete přestoupit na islám a jít do mešity i zde v Evropě, zkuste ale tam přestoupit na křesťanství a jít do kostela, ouha, kostel není, nebo je vypálen a rodina vás za konvertování zabije. Tolik ke svobodě a mírumilovnosti těchto kulturních obohacovačů.

6 5
možnosti
PB

Pane Horáku, já je jistě "urazila" už dávno :-) V některých zemích by těžko snesli muslimové ženu, která od malička hrála fotbal a basket bez zakrytého obličeje, pak by si dokonce dovolila studovat technické školy, a nedej bůh, že by tam žena podnikala a dokázala uživit rodinu ;-D

Ale i tak děkuji za upozornění rozdílu mezi islámskou ženou a evropskou ženou.

2 3
možnosti
OH

Si vis pacem, para bellum (Chceš-li mír, připravuj válku /či buď připraven na válku/).

A to platí i pro mír s islámem za zády.

5 0
možnosti
OH

Ale podle jednání politiků a mínusů u kritiky multikulturalismu zde v diskusi spíše chystáme sebevraždu (jako civilizace)

2 0
možnosti
ZJ

Raději 100 x Zeman, než jeden multikulturalista ve vlivné pozici.

Všechny země pozvolna zjišťují, že divoké přistěhovalectví a tolerance bez konce a pozitivní diskriminace jsou cestou ke konci západní (řekněme křesťanské) civilizace jak ji známe (Angli, Francie i Německo ví, že to problém je, jen neví co s tím).

Není daleko doba, kdy nás naši muslimští "přátelé" přistěhovalci a konvertité začnou vyhánět se slovy: "když se vám to nelíbí, tak táhněte" (první pokusy jste doufám zaznamenala i vy).

11 5
možnosti
PB

No rovna Němci se chlubí tím, že jim staví největší mešitu v Evropě....

Ale člankem jsem chtěla samozřejmě říci hlavně to, že prezident by se měl umět chovat a nedělat zbytečné provokace, zvláště když jde o záležitost mezinárodního konfliktu..

3 7
možnosti
ZK

Zemanovi rozumím a bohužel se bude Evropa a bohužel možná svět jednou hodně divit co se děje.Všechny kulturní katastrofy začínají podobně neuvěřitelnou hloupostí a naivitou.Všechny civilizace na svém vrcholu zhloupnou a poté zaniknou.Zemanově pozdravu rozumím dobře ale je to výkřik do tmy.Debilizace propagandou pokročila příliš daleko.Bojovníci proti komunizmu nebo proti Zemanovi už jsou mimo realitu a není naděje že budou schopni rozeznat nebezpečí které jim hrozí.Mají přeci svoje imaginární nebezpečí s kterým bojují a realitu vnímat nikdy nebudou.

9 3
možnosti
JK

J75o95s45e32f 39K60l41a43t

29. 6. 2013 17:01

Nějak jsem se v tom zamotal?

2 4
možnosti
ZT

Ach jo...TAk jo...ČR si sedá před Islámem a Muslimy na zadek. To jsme to dopracovali. Sama píšete, že se ono zvolání užívá i jako pozdrav.... A i mě to v kontextu debaty s tou novinářkou tak přišlo..... Sakra lidi, už přestaňte strkat hlavu do písku. To věřící v Islám chtějí. Pro mě "umírněný" Muslim neexistuje..

8 1
možnosti
PB

Pane Trutnovský, prosím pochopte, že pokud se prezident zeptá někoho: "Vy jste z Al-Kajda nebo z Talibanu?" a použije tento pozdrav, tak ho tím hluboce uráží a zároveň se směje tomu pozdravu, jelikož jeho víra to není - je to prostě nejapné :-)  Je to pozdrav lidí, který těm slovům věří, ale i lidí, kteří jsou fanatici a ve jménu svého Alláha zabíjejí. Zeman udělal prostě trapas...

3 6
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik