Diskuse

Vyhrál jsi volby? Tak odstup! Premiérem nebudeš!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ČSSD sice zvítězila, ale očekávaný počet hlasů byl o celou třetinu nižší. Po každých volbách je to chyba předsedy, at jde o jakoukoli stranu. Takový předseda by měl automaticky odstoupit. Dvě třetiny strany odsouhlasila odstup předsedy strany. Odmítá-li tento odstoupit, pak dokazuje, že v sobě nemá ani trochu cti, a že  mu jde jen o koryto

0 0
možnosti

Pane Petře - no ale pokud tato strana vyhrála a má vyjednávat a o vládě, tak by byl podraz vůči voličům, kteří ho zvolili, aby toto jako lídr vítězné strany neučinil.

Chápejte prosím, že 3 měsíce vedl stranu k volbám, objížděl republiku, dotáhl kampaň do konce - a teď by měl odstoupit místo toho, aby splnil, co nasliboval?

0 0
možnosti

Vít Janeček (režisér a vysokoškolský profesor) k nastálé situaci:

No tak se mi zdá, že ať to tady dopadne s politikou jakkoli, začíná nová éra prostoru pro prostý občanský aktivismus. Napsal jsem tedy alespoň e-mail těm členům výboru socdem, kteří popravu Sobotky podpořili. Kdybyste jim chtěli taky napsat, tu je to celé:

bohdalovav@psp.cz, petr.dolinek@seznam.cz, jaroslavdrozd@volny.cz, fojtilenka@centrum.cz, hejtman@kr-jihomoravsky.cz, hulinsky@centrum.cz, chovanec20@seznam.cz, kadlecova.lenka3@seznam.cz, m.netolicky@email.cz, roka.2002@volny.cz, irena.nov@email.cz, jiro3@seznam.cz, rykala.adam@seznam.cz, zseid@lf1.cuni.cz, radek.scherfer@seznam.cz, zdenek@skromach.cz, urbanovahelena@centrum.cz, vanhova.j@kr-ustecky.cz, marketawernerova@seznam.cz, hejtman@kraj-jihocesky.cz

Vážení členové předsednictva ČSSD, 

kteří jste hlasovali pro usnesení odstavující předsedu Bohuslava Sobotku z dalšího jednání o vzniku vlády ze dne 27.10.2013. 

Jsem volič Sociální demokracie v těchto volbách a jsem znechucen vaším jednáním. Podlamujete jím pozici vlastní strany v dalších procesech a zahajujete rozkladný spor ve chvíli, kdy strana, kterou reprezentujete, stojí před státotvorným úkolem, který přesahuje úzké zájmy - byť by jimi byla třeba vůle prezidenta. Nastolujete otázku odpovědnosti za výsledek voleb a přitom z ní vyjímáte sami sebe. Znaky podlosti, které celý váš postup navíc vykazuje, jej zbavuje jakéhokoli étosu. Zkuste se nad tím zamyslet. S pozdravem, Vít Janeček, režisér a VŠ učitel

1 1
možnosti
Foto

J38i95ř39í 44K68i38n51d35l

28. 10. 2013 18:07

U ČSSD převraty nejsou nic nového mám dojem, že to byl rok 2088 a byly to volby do krajů a v našem kraji měla ČSSD jako lídra Foldynu. ČSSD volby vyhrála a Foldyna získal nejvíce preferenčních hlasů ze všech nominovaných lídrů ČSSD a přesto se nestal hejtmanem kraje. Byl odsunut, dostal malou tafiku a hejtmanem se stala neznámá družinářka Vaňhová, která vyhovovala šíbrům v ČSSD.

1 0
možnosti
Foto

O62t59a70k79a79r 63S77e34k65l

28. 10. 2013 16:59

Souhlasím prakticky se vším. Mám jen jeden malý problém. Dnes jsem přečetl cca 10 blogů s velmi podobným obsahem - Zeman + Hašek = padouši . Sobotka ´= podtržený a zavržený.

Osobně v podstatě souhlasím , jenom bych Dluhoslava neglorifikoval. Teď se poprvé zachoval trochu jako chlap a bouchl do stolu. Haška měl vyhodit už dávno i se Škromachem a nedoufat alibisticky, že to nějak dopadne.

Notabene - jako navrhovaný premiér mně konvenuje jen o maloučko víc než mafioso z Blanska Hašek.

Zajímavé ( a pro "pučisty" hodné povšimnutí) je to, že se jich prakticky kromě nemastného neslaného Chovance dosud nikdo nezastal. Snad jen ten gosudar /aby nám ho pánbůh ve zdraví zachovati ráčil/ !!

1 1
možnosti

Přeji hezký den, je určitě možné, že více blogerů reaguje na nastalou situaci - je totiž dost neobvyklá - v případě vítezství prezidenti většinou gratulují, než aby se spřáhli s členy strany, kteří si nepřejí jejího lídra premiérem :-)

0 1
možnosti

Myslím si, že nemáte pravdu. Sobotka prohlásil, že v případě slabého výsledku odstoupí.To nebyla výhra, ale prohra.

Pokud neumí dodržovat svá předsevzetí, nemá na vrcholu co dělat. A je jedno, co, kdo, proč a jak.

3 3
možnosti

Pane Vilímku, nemohu souhlasit -  měl největší počet procent ze všech stran? Měl. Takže tomu se říká výhra - tedy alespoň v demokratických volbách :-)

0 1
možnosti

Opět jeden vzkaz veřejnosti ze strany politických matadorů: "Vy nás, milí voliči zvolte a pak už jděte do háje. Tohle je náš džob."

3 0
možnosti

A také prezidentova vůle je tam znát - ve stylu:  Ať zvolíte kohokoliv, já chci do vlády kámoše...

1 0
možnosti

Zařídíme fungující stát?

ČSSD s tímto vedením, se není schopna transformovat na moderní stranu evropského

střihu. A Zemana nám byl čert dlužen.

Karma R^

7 1
možnosti

Děkuji, dlouho nebylo o čem psát, ale tohle je levárna první třídy...mlčet se nedalo - zvláště po heslech na billboardech, které taky zmiňujete.

1 0
možnosti