Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Všechno má svá pro i proti. Rozhodně nestojím o Velkého bratra (stát), strkajícího nos do každého uprdnutí jejich občana, protože to už připomíná otrokářskou společnost a vlastnictví otroků (občanů), ale je to jen následek chování té jejich části, s níž sami nechceme mít nic společného. Prostě je to vždycky o lidech a dokud se nenaučí žít slušně, má stát argumenty, na jejichž základě to odnášejí všichni,

0 0
možnosti
JM

Pranýřujte mne, ale nesouhlasím s autorkou ani s diskutujícími. V dnešní době nelze žít inkognito. Naše rodné číslo mělo být jedinečné, stejně jako v USA číslo sociálního pojištění. Na jeho základě jsou v USA dohledány osoby, nechť mají bydliště kdekoliv, včetně zaznamenaných přestupků, trestných činů i držitelů zbraní. Jestli si někdo myslí, že je to Velký bratr, dnes už je situace jiná. Osobně jsem pro evidenci, protože to doba vyžaduje.

3 10
možnosti
VPS

Blbnete? Řeč jde o trvalém a přechodném pobytu. Nic takového v USA neexistuje.

Raději se, milá dámo, zamyslete, proč v těch USA dokážou dohledat člověka na základě jedinečného čísla sociálního pojištění a v Česku to na základě jedinečného rodného čísla nedokážou.

8 0
možnosti

Je dobre mit system pruzne registrace bydliste obcanu statu. Nevim proc by to nekomu melo vadit. Z trvaleho pobytu se stala fraska kdyz jej lide maji tam kde ve skutecnosti neziji. Stat ma pravo vedet, kde maji hlavni stan jeho obcane, co pred nim maji mimo prav i povinnosti. Jak je od nich asi jinak ma vymoci? Hlavne at jsou lide dostatecne informovani, a tak pokuta ... ta mi teda prijde znacne nadsazena.

1 7
možnosti
RC

Nadsazena pokuta :) Ale pritom tvrdite, ze stat ma pravo znat pobyt. Samozrejme ze ten, kdo nebude chtit, aby stat jeho pobyt znal, to statu neda vedet a pokuta mu vadit nebude.

1 0
možnosti

soudruzi mocipáni to už tak měli v 50. letech, v SSSR ještě dýl, tak si jich na to prostě pár zase vzpomnělo, a Vy se nějak divíte?;-D

1 0
možnosti
PB

;-D A máte pravdu, kolego - nedivím R^

1 0
možnosti

Ano, máte pravdu. 

Bohužel...;-€R^

1 0
možnosti
JR

J38a26n 10R92á14ž

18. 4. 2015 10:43

Diskutovat o jednotlivých detailech připravovaného zákona nemá smysl. Už samotný fakt, ze stát nutí občany mít u státu evidované trvalé bydliště je nesmysl. Že není kam posílat "úřední obsílky" je hloupá výmluva státní byrokracie. Jestliže chce byrokrat občana oslovit, tak ať si ho najde, stejně jako to musí udělat kdokoliv jiný. Tvrdím, že je státnímu úředníkovi houby po tom, kde bydlím. Jestli je to část roku na chatě, část roku u jednoho syna a část u druhého, popřípadě u kamaráda. Je to moje svobodné rozhodnutí, kde bydlím a je jen a jen na mém rozhodnutí, kde si určím korespondenční adresu.

Jestli zákon projde a jelikož nevlastním žádný dům, přihlásim se v Praze, i když nemám žádný důvod do Prahy jezdit. Ať mne úředníci hledají. Přátelé budou vědět,kde jsem.

Tento zákon je potřeba odmítnout jako nepřiměřený zásah státu do soukromí!

16 1
možnosti
Foto

"Jestliže chce byrokrat občana oslovit, tak ať si ho najde" A vy to zaplatíte? Já teda ne. Já chci, aby úředníci dělali úplně jiné věci, než hledat lenochy/vyčuránky, kterým se nedá doručovat.

4 7
možnosti
BR

Tento zákon protlačuje hlavně exekutorská lobby ve spojení s advokáty. Z jednoduchého důvodu : nemají už kde brát. Drtivá většina občanů, kteří mají nahlášen pobyt na radnici se takto ukrývá před exekutory a snaží se nějak důstojně přežít. 

Pokud bude muset občan nahlásit pobyt na nějaké adrese - třeba u příbuzných, nebo v nájemním bytě, tak mají rázem co zabavovat, protože se můžou domnívat, že tam má povinný majetek. Důkazní břemeno je na majiteli majetku a drtivá většina neví, jak se bránit, nebo je to pro ni finančně nedostupné. Takže se začne krásně vydírat, a průsery dlužníků začnou odnášet i nevinní.  O to v tomto zákoně jde v první řadě.

18 0
možnosti
Foto

Před exekutorem se nemáte co ukrývat.

1 12
možnosti
IC

Pomalu a jistě budují policejní stát a totalitní  prostředí . Tahle vláda to teda vede.

14 1
možnosti
PK

P70a32v10e13l 30K66u27r14a31l

18. 4. 2015 12:33

Ovšem exekutor by měl před zabavením jakéhokoliv majetku prokázat že majetek je skutečně majetkem subjektu jeho práce.

Tedy nesměl by zabavit majetek kupříkladu pronajímatele bytu.

A nebo je tady druhá možnost -

Pokud majitel bytu podá vylučovací žalobu a prokáže že majetek je jeho pak by veškeré náklady soudního zřízení (včetně odměn advokátů) a odškonění za prodlení - zabavený majetek nemůže majitel používat a tuto ztrátu je třeba kompenzovat - měl hradit ze svého exekutor. A to zcela bez nároku zahrnout tyto náklady do ceny exekučního řízení.

0 0
možnosti
Foto

Toto Vám, milá autorko: R^

Toto chystanému zákonu: Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik