Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J97i70ř73í 11S86o68c43h34o68r

17. 11. 2012 12:10

Že premiér nevěděl detaily smlovy je samozřejmé, protože smlouva je v kompetenci příslušného ministra. Jinak si myslím, že karta je dobrá věc, jen by se měla dotáhnout do konce a například omezit z ní výši jednoho výběru, omezit částku převodu na jiný účet atd. Stát by se měl zasadit o to, aby peníze daňových poplatníků, které se na tyto účely vyplácejí, byly použity na to co mají a neskončily v hernách, za alkohol a podobně.

3 17
možnosti
HP

Na Skartě ovšem nekončí jen ty dávky, co vy myslíte, ale také rodičovská, a to i pro ženy, které před ní řádně platily daně, nebo důchody a to i invalidní :-/

14 0
možnosti
Foto

A ještě poznámka. Autorka se závistivě diví, jaké že to úroky přistanou na kontě ČS proto, že tam bude "zůstávat" spousta peněz. Já nejsem ani pracovník a ani zákazník ČS a nemám jediný důvod se jí zastávat, ale myslím si, že tvrzení mluvčího ČS, že operace SKarta bude zpočátku ztrátová, souhlasí.

Jednak jsou s celou to operací samozřejmě spojeny značné náklady. Výroba sKaret, úpravy bankomatů, instalace nových bankomatů na jedné straně a "úroky" z technických kont na straně druhé.

Jenom bych prosil, aby se každý zamyslel na smyslem dávek. Ty mají pomáhat lidem v nějaké nouzi. Ať už způsobené nižším příjmem po narození dítěte nebo invaliditou, popřípadě také samozřejmě neschopností a leností a podobně. A kolik si myslíte, že z těch miliónů, co stát Spořitelně pošle tam po pár dnech zůstane? Myslím, že nic moc a ČS bude možná s projektem sKarta trvale ve ztrátě. Vyloučené to určitě není.

2 17
možnosti
PB

Jenžy tyto částlky šly od státu složenkami přímo lidem! Proč plýtvat za transakce, zatěžovat tím další zaměstnance, když přes poštu to léta funguje. A obrat těchto transakcí je nesmírný ! Pouhý den úroků z částek všech sociálních dávek bude v milionech. Zkusím to ještě propočít přesně, až zjistím čísla. Samotnou mě to zajímá.

5 0
možnosti
Foto

Tak trochu jsem z toho jelen. My jsme kdysi říkali "různory se nání" a teď by šlo parafrázovat na "různomace se informují". No, moc se mi ten vtip nepovedl, chtěl jsem říci, že se informace různí. Autorka píše: "jen mám napsat do formuláře své číslo účtu a rodičovský příspěvek bude chodit i nadále tak, jak chodil na můj účet.", což je v naprostém rozporu s těm informacemi, které jsem dostal předtím (podotýkám, že sKartou potrefen nejsem, ale možná někdy v budoucnu budu).

Protože, to co já jsem opakovaně četl, bylo, že člověk, příjemce dávky, si po aktivování sKarty zajde k bankomatu, tak zadá trvalý příkaz na převod celé své dávky na svůj běžný účet a dál jede jako dříve. SKartu strčí do šuplíku a dál na ni  nemusí myslet.

A ze šuplíku ji vytáhne, až když bude měnit číslo svého konta, což bude muset udělat sám na bankomatu ČS, zatímco při starém systému yb to musela udělat úřednice někde na centrále administrace dávek. A ty úřednice by samozřejmě pobíraly plat. Prostě úspory, že?

3 16
možnosti
TH

u bankomatu davate trvaly prikaz?

2 0
možnosti
PP

P54a83v52e74l 84P39e87c14h

17. 11. 2012 10:04

Maminko Brychtová, vidím, že ste ranní ptáče a máte to příšerně dlouhý.

Stačilo polovic a na závěr....Jsou to vyčůránci a grázli, včetně p.Nepohody.

;-D

Přesto vám mamino Brychtová uděluji karmuR^ za příkladnou snahu.

11 2
možnosti
PB

Děkuji mockrát. Bylo to ještě delší, ale aby u toho čtenář opravdu neusnul, tak jsem to zkrátila :-) A nebyla jsme ranní ptáče, naopak jsem si psaním udržovala otevřené oči od večera, měla jsem "službu" u malého, derou se mu ven zadní zuby, bolí ho to, nemůže spát a tak jsme byli spolu vzhůru. Přes den jsem to naštěstí dospala...

7 0
možnosti
SN

:-)   Super placení poradci, celé štáby náměstků a nikdo za nic neodpovídá! Drábek velkohubě prohlašuje, že se tím ušetří 25O mega, nikdo mu neodporuje! Je to neskutečný nepořádek(dalo by se to napsat i jinak). Psi štěkají, karavana jde v klidu dál za svými maximálními zisky.  R^

14 0
možnosti
PB

Myslím, že na tuto karavanu brzy dojde...

7 0
možnosti
Foto

Jen ať důchodci drží krok s dobou a šedé buňky mozkové zaměstnávají něčím novým. Je to nejlepší obrana před demencí, Alzhajmry nebo Parkinsony. Nebo ať si založí elektronický účet kam jim bude chodit důchod a odkud poplatí všechno, aniž by museli na poštu a utrácet za složenky. Ti co berou podpory, ať se koukaj přizpůsobit době, aspoň trochu pozdvihnou bídnou rozumovou úroveň.

4 15
možnosti
JM

To si jako má důchodce pořídit internet za několik stovek měsíčně...?

7 0
možnosti
VH

Proč s tím tolik naděláte? Vždyť z dlouhodobého hlediska se vyhodilo jen pár miliard. Důležitější je, že si někdo strčil pár milionů do kapsy.

10 2
možnosti
PB

A to mte pravdu :-) Jen když vyhaovali tolik miliard v minulosti, tak tolik lidí z toho nebolelo nohy, jak musí chodit dvakrát na úřad. Jednou, když vyplňují žádost na něco, co nechtějí a podruhé, když jsou vyzváni, ať si to vyzvednou :-/

6 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale na cosi jsem si ještě vzpomněl. Je to rčení? Idiom? Nevím. Zde to je: ŽE JEJ HANBA NEFACKUJE.

13 0
možnosti
PB

Souhlasím! Ale ON tvrdí, že byl chudák podveden... Nakonec si třeba myslí, že za to nemůže...

11 1
možnosti
MM

Stali jsme se obětí politické zvůle. Chtělo by to podat na vládu trestní oznámení za ohrožení společnosti. Neb dnes je ten pamětní den a vyjděme do ulic a zazvoníme politickým kmotrům klíčema.

14 0
možnosti
Foto

Vy starší si možná vzpomínáte na tu radostnou a hezkou písničku: --- "to se může stát jenom v rozkvetlé Varšavě" ---- A teď k těm kartám. To se může stát jenom u nás, v tej našej kotlině co tone v pivě, ve víně a jiném alkoholu. Dnes žel, aktuálně, také metanolu.

9 0
možnosti
PB

Souhlasím - takto zásadní tok peněz pro sociálně slabší občany by si měla vláda hlídat! Ale asi měli na práci něco důležitějšího, že?

9 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik