Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P.Brichtová napsala:"Tak si říkám - co mohlo vést dvě české ženy, že překročily hranici a rozhodly se samy do takovéto oblasti? Kolik jim je? Jak se tam vůbec dostaly? Pokud opravdu nejsou masochistky, či sběratelky dobrodružství, nebo dokonce provokatérky......"

 Já jsem opověď na to co mohlo vést tyto dívky do těchto končin  v jednom denníku.

Bořek Slezáček v jednom denníku prozradil, že jedna unesená turistka „Hanka“ pracovala jako mentor v organizaci, která pomáhá propuštěným vězňům. Jejím snem byla práce dozorkyně ve vězení. Takže já mám jasno.

0 0
možnosti

Také už jsem četla dostupné informace. V každém případě - z toho, co píšete vyplývá, že chtěla být dozorkyní, ale je nyní vězněm...

0 0
možnosti

Naivita nebo provokace? Jiná možnost neexistuje? Ale ano. Láska k cestování, objevování nového. Nezastavily je předsudky a prázdné řeči těch, co by si tam nikdy netroufli. Ani já bych si netroufla, mají proto můj obdiv.

1 3
možnosti

Kdyby se holky podívaly na film "Třicet minut po půlnoci", kde Američani mučí muslimy, a ti tudíž opravdu, ale opravdu nemají důvod nás bělochy (Evropany, Američany, křes´tany aj.) milovat, tak by třeba letěly rovnou do Dillí. :-/

0 0
možnosti

U únosců v této oblasti se jedná o peníze (jak o tom svědčí 4 případy z krátké minulosti - tak i já doufám, že půjde zase jen o peníze - a když se nyní dloho mlčí, tak se snad již něco řeší a nejde to do médií kvůli bezpečí dívek...).

Jiří, k Vašemu příspěvku jen dodám, že většina muslimů ten film zřejmě neviděla, ale přesto se mezi nimi najdou noví "Usámové", kteří nás nenávidí. Osobně jsem se potkala spíše s přátelskými lidmi, ale mé cesty byly rozhodně do bezpečnějších zemí, než je Pakistán.

Skvělá válečná novinářka Oriana Fallaci navšívila i nejnebezpečnější místa a osobně poznala při rozhovorech a cestách velice radikální muslimy. Její názor je shrnut v jedné z jejích vět, která právě o jejich velké nenávisti vůči nám mluví: „Bože, cožpak nevidíte, že všichni ti Usámové bin Ládinové věří, že jsou oprávněni zabít vás a vaše děti, protože pijete alkohol, protože si nenecháte narůst dlouhé vousy a odmítáte nosit čádor nebo burku, protože chodíte do divadla a do kina, protože máte rádi hudbu a písničky, protože tancujete a díváte se na televizi...Jaký smysl má respektovat ty, kteří nerespektují nás?“

Nesouhlasím s ní na 100%, ale něco na tom je...

1 1
možnosti

18.3. se do případu vložil Miloš Zeman - takže ti, kdož níže diskutovali a dokonce napadali v článku větu o tom, že jsem zvědavá na jeho reakci - tak nechť si přečtou nové informace.

Diskutující mne napadali, že ho do toho chci zatáhnout a brali to, že na něj útočím. Tentokrát jste vážně na omylu, protože Zeman sám zasahuje do případu unesených dívek.

Nemusím ho jako politika, ale tím, že se snaží dívkám pomoci, u mě získal opravdu body z hlediska lidskosti. R^

0 4
možnosti

D23a58n 47J85a69n

17. 3. 2013 19:35

Je smutné když KAŽDÝ kdo umí psát má potřebu vše komentovat > navíc z toho vznikne dezinformace plná mylných faktů. 

Prosím autorku aby si přečetla všechny dostupné fakta a pak to sepsala celé znova. A pokud možno s něco přečetla o místních zvycích.

5 2
možnosti

Jste koukám také dobře mimo - tento článek je starý 4 dny :-) A jako blog o únosu vyšel na iDnes jako první hned jak dívky zmizely...

Věřte, že bych radši, aby se nemuselo o tak smutné věci psát !

3 2
možnosti
Foto

Vyjádřím se jenom k jejich věku. Jsou mladé. Dopoledne jsem někde viděla informaci, že jim je kolem pětadvaceti. Moje dcera je ročník 1983 a omdlévám teď u počítače, když si jenom představím, že by byla na jejich místě. Takže odcházím z diskuse. A doufám, že se už zítra dozvíme, že jsou na cestě domů.V

3 1
možnosti

Již je vytvořen web na podporu dívek z článku. Je tam i odkaz na Facebook. Držíme palce V

http://www.hankaatoncadomu.com/

1 3
možnosti

A proč to proboha v Pakistánu řeší Palestinská policie??

2 0
možnosti

Píšu "Podle dnešní informace listu Pakistan Times již pákistánská policie na místo vyslala zásahové jednotky". Nebo někde níž je to jinak? Omrknu a opravím. Ale určitě je jasné, že pakistánská policie.

0 3
možnosti

Prý dívky jely do Indie. Tu bych jako turistický cíl chápala, Indie je nádherná -  ale proč probůh přes Irán a Pakistán?8-o8-o8-o

2 4
možnosti

J20a71r56a 94R55a34n30k

14. 3. 2013 20:18

Osm mesicu tam drzeli jako rukojmi svycarsky par a britskeho pracovnika cerveneho krize, ten byl ovsem nalezen mrtvy.

Pakistan has 'no clue' on kidnapped Western tourists | AAJ News

http://www.aaj.tv/.../pakistan-has-‘no-clue’-on-kidnapped-w... - Pakistan

1 1
možnosti

Kdo chce kam, pomozme mu tam.

5 2
možnosti

Z19d49e20n56a 69K75o75č56í

14. 3. 2013 20:20

Bohužel - ty holky neměly vůbec rozum. Měly dostat pořádně na holou hned jak to oznámily rodičům. !!

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS