Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Je to těžké... Sama patřím spíše k těm, co "pro zážitek" jdou do rizika. Pamatuju, jak mi kluci v pašerácké libanonské vesničce sebrali foťák, když jsme si chtěla vyfotit pytle, z nichž čouhaly na nás směrované hlavně. Argumentace, že pokud to přežiju, nikdo mi to bez fotky nebude věřit, nepomohla:-)

Ad "které cestovaly bez mužů"... no mně právě přišlo chytré a promyšlené, že nebyly bez mužů a jako doprovod si vzaly policistu... O to smutnější.

6 0
možnosti
PB

Dani - policistu měli s sebou místního, tak jsem to brala samozřejmě v tom smyslu, že cestovaly do té oblasti bez mužů či parťáků už z Čech.

Jinak Libanon super!

A ještě mě napadla myšlenka, jestli neutíkaly naopak z Íránu či z Afganistánu od rodiny, kam mohla být jedn z nich provdána a už to nesnesla? Druhá jí třeba pomáhala a při útěku to dopadlo z bláta do louže? Navíc byly pry uneseny do Afganistánu.

1 3
možnosti
Foto

I23v58a79n 67M34a48r71e31k

14. 3. 2013 12:01

Evidentně to nemohly mít v hlavě v pořádku ! Rv Rv Rv

4 3
možnosti
IZ

I36v61a49n 18Z56y61k37á41n

14. 3. 2013 11:31

Pokud se někdo ptá, co je komu do toho, proč tam jely? .. Každý takový turista, a je lhostejno, jestli jede do Íránu, Pákistánu nebo do Rakouska do Alp, by si měl uvědomit, jestli svým počínáním nemůže očekávat, že bude muset do podobné míry rizika dostat nevinné lidi, kteří mu budou muset z titulu svého povolání jít na pomoc. Horští záchranáři, vojáci, policisté a další. Oběma ženám přeji úspěšný návrat v pořádku do vlasti, bez následků, ale taky se může v "lepším případě" stát, že ony dvě se nakonec podaří vrátit zdravé, ale nejvyšší cenu za to zaplatí pár vojáků, kteří je budou osvobozovat od únosců a zemřou v boji. Jak se pak s tímhle srovnají? Řeknou si i pak:"Stálo to za to!" ?

5 1
možnosti
IZ

I92v65a20n 26Z35y16k23á33n

14. 3. 2013 11:31

pardon za nechtěný duplikát.

2 0
možnosti
IZ

I67v95a41n 87Z71y85k47á51n

14. 3. 2013 11:30

Pokud se někdo ptá, co je komu do toho, proč tam jely? .. Každý takový turista, a je lhostejno, jestli jede do Íránu, Pákistánu nebo do Rakouska do Alp, by si měl uvědomit, jestli svým počínáním nemůže očekávat, že bude muset do podobné míry rizika dostat nevinné lidi, kteří mu budou muset z titulu svého povolání jít na pomoc. Horští záchranáři, vojáci, policisté a další. Oběma ženám přeji úspěšný návrat v pořádku do vlasti, bez následků, ale taky se může v "lepším případě" stát, že ony dvě se nakonec podaří vrátit zdravé, ale nejvyšší cenu za to zaplatí pár vojáků, kteří je budou osvobozovat od únosců a zemřou v boji. Jak se pak s tímhle srovnají? Řeknou si .. stálo to za to! ... ?

3 1
možnosti
PS

Kdyby do toho Pakistani jely opravdu jako turistky, priletely do Islamababu a tam se ubytovaly v nejakem slusnem hotelu, tak by to nebyla o nic vic rizikovejsi cesta nez kdekoliv jinde. Prechod do Balucistanu pres hranici s Iranem dava tusit, ze neslo o zadnou dovolenou, ale o adrenalinovy sport, pri kterem precenily sve sily. Ja taky rad divoke cestovani, pokud u toho premyslite, pak tejde o nic nenorme nebezpecneho. Ty zeny evidentne nepremyslely. Ja bych treba sebou zenu na takovou cestu nevzal (a to nejen do muslimskych zemi), zena a o to vic divka je vzdy rizikovy faktor a to i s muzskym doprovodem.

5 3
možnosti
PB

Velice přesné R^ Děkuji za doplnění článku. Konečně rozumně uvažující člověk...

2 5
možnosti
Foto

V takové podivné muslimské zemi žiju a také ta země je na stránkách MZV doporučena nenavštěvovat. Nečekám ovšem že mě někdo unese. Stejně jako to neočekávám v ČR. Co se stalo českým turistkám je smutné a věřím, že to dobře dopadne. Nemyslím ovšem, že to jsou hloupé nány a nevěděly do čeho jdou, ale spíš měly smůlu. Stejně jako jí má někdo v jiných zemích se zvýšeným rizikem. Tuším, že jediným jejich prohřeškem je to, že jsou bílé...

7 7
možnosti
JD

teda, jestli chcete srovnávat bezpečnostní situaci v kterékoliv zemi EU s Pakistánem a podobnými destinacemi, tak ste opravdu zcela mimo mísu

6 7
možnosti
Foto

V každém případě, tyto dvě ženy věda, že jdou do nebezpečné oblasti, hodili případné problémy s touto cestou na bedra jiných.

4 3
možnosti
PB

R^

Přesně to jsem také zmiňovala - ohroženy jsou životy jejich a i osob, které se je nyní snaží osvobodit. Škoda je obojího...a přitom zcela zbytečně...

4 2
možnosti

třeba jely dotyčné za svými pakistánskými chlapci a to jde pak všechno možné nebezpečí stranou, za láskou by šel někdo i světa kraj

1 3
možnosti
PB

A nebo jedna z nich utíkala naopak od islámského manžela a druhá jí pomáhala!

0 1
možnosti
MS

Těžko mít na věc nějaký názor, když nevíme, o jaké dvě české ženy se jedná. Jestli to jsou skutečně jen turistky, hledající dobrodružství, tak nezbývá, než si poťukat na čelo. Nicméně pořád by se jednalo o české občanky, takže stát by se měl o jejich osud zajímat. Pokud by vše dobře dopadlo, měl by jim ale vystavit účet za vzniklé náklady.

10 0
možnosti
PB

R^ Děkuji za hezký názor.

1 3
možnosti
Foto

Narazil jsem už na jeden cynický komentář, který může být pravdivý: "Ten doprovázející policista možná udělal s únosci výhodný obchod - vyměnil dvě dvounohé krávy za jednu čtyřnohou."

4 0
možnosti
JD

že to bylo domluvený je víc než jisté

3 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik