Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radost velká ;-D  Dům bude mít Praha. To jsou chvíle, kdy má člověk radost i ze zjištěné recese :-)

0 0
možnosti

Že by Kellner vycouval po nátlaku lidí a institucí? A hnedka se z toho udělá internetová recese :-)

0 1
možnosti

P21e87t59r 15P15a96v84e27l

12. 9. 2013 15:38

Přetaňme pořád řešit kraviny z minulosti... Čapek nám zanechal výrazně hodnotnější díla, než pera, soukromé fotky a barák, kde spával... myslím, že tohle by ho vůbec netrápilo...

1 2
možnosti

Takovych baraku jsou spousty, zadny architektonicky skvost to neni. Po Capkovi nam zbylo spoustu knizek a to je dulezite.

2 0
možnosti

Jeho pracovny by mi bylo moc líto... Je tam jeho atmosféra a kouzlo starých časů...

0 0
možnosti

L30i42b79o11r 78H92o45s81a84k

12. 9. 2013 15:01

Neni to nejaky nesmysl? Proc by PPF davala 80 mega defacto za pozemek na Vinohradech? V tech mistech musi mit hafo lepsich nabidek. Se mi nak nezda...

1 0
možnosti

Koukám, že není valné Vaše ponětí o tom, za kolik se dá rozprodat Čapkův majetek po kusech;-D

0 0
možnosti
Foto

P70e96t30r 12W68i89l53f35e21r

12. 9. 2013 13:08

"To je to, co jsem chtěl říci: slušelo by nám víc lásky k minulosti a k starým věcem, protože v nich je zasuta spousta přímo fantastické mladosti. Jen lidé, kteří nikdy nebyli pořádně mladí, mohou považovat minulost za skladiště starých a překonaných věcí. ..." (Karel Čapek: O tradici; 1924)

3 0
možnosti

Ano, nádherné :-) Děkuji !!!!

0 0
možnosti

Mimochodem, kdyby si v PPF opravdu VÁŽILI vzdělanost, neudělají z toho domu luxusní internát (jak tohle vůbec vzdělanosti přispěje?), ale právě muzeum - či by alespoň ty nejvzácnější věci z Čapkovy pozůstalosti věnovali státu např. s podmínkou toho, že musejí být někde věřejně vystaveny.

1 1
možnosti
Foto

Jenže ono je to celé recese. Je to jen způsob, jak si do PPF kopnout :-/

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že v centru Paříže na krásném náměstí Vosges je muzeum Victora Huga v domě, kde spisovatel řadu let bydlel. Spravuje ho městská radnice, a to tak, že do expozice je vstup volný. Podobný přístup nás asi v Praze nečeká, že? Jestlipak neměl pan Tigrid pravdu, že by se Ministerstvo kultury dalo klidně zrušit – je k ničemu.

A mimochodem – bojím se, že i kdyby radnice P-10 dorovnala nabídku na 80 milionů, pro společnost pana Kellnera nebude problém přihodit...

4 0
možnosti

Tak si to představuji. Z toho domu by mělo být muzeum s volným vstupem. R^

1 0
možnosti

Lidé se příliš upínají k věcem, jako k nějaké modle, tak se vydraži pracovna, koupí si ji ten, pro koho má nejvyšší hodnotu, jsme si jist že 10 milionů lidí ji nikdy nevidělo, nemělo ji v plánu vidět a nebude jim scházet, Čapek psal knihy, to je jeho dílo, ne pracovna nebo barák.

1 3
možnosti

Praha je jedním z nejkrásnějších měst na světě. Je to dáno tím jak je vystavěná. Naši předci byli neskutečně geniální v budování. Ať už Vyšehradu, Hradčan, Starého města, Nového města a poté i Vinohrad, Žižkova. Prvorepublikové vilky patří mezi to nejlepší co okraj historického města nabízí. Zbourání kteréholiv z nich, je jedno jestli stojí na Ořechovce, nebo na úpatí Vinohrad, představuje pro město obrovskou ztrátu, bez ohledu na to, jestli v ní bydlel Čapek, nebo Franta Novák. To že se jedná o tak slavnou stavbu pochopitelně její význam ještě umocňuje.

3 0
možnosti

Vidím to podobně R^

1 1
možnosti

:-) Mnoho lidí to podobně cítí, tak snad se bude moci něco zachránit...

1 1
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik