Diskuse

Pane prezidente, byznys není důležitější, než lidská práva!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rekl to presne tak, jak to na svete chodi. Takze je to potreba nejdrive zmenit, coz bude velmi zajimave deni, pritom jak si dnesni svet stoji a pak mu teprve napovidat.

1 0
možnosti

Pane Dvořáčku, rozdíl je v tom, že pan Zeman se CHCE NA TOM PODÍLET.  Já ne a naštěstí ani členové naší vlády neR^

Dokážete si vůbec představit ty reakce, kdyby sem opravdu přijel?

Asi těžko...

0 0
možnosti

Já de facto Vaše pohnutky naprosto chápu, jen mám pocit, že tak úplně není reálné odříznout se od všech zemí, kde se porušují lidská práva. Řekněte mi, zda si nikdy nekoupíte zboží značky Made in China, oblečení, které šijí za otřesných podmínek lidé v Bangkoku atd. atd.:-/

3 0
možnosti

Pokud vím tak Zeman hovořil o vyváženější politice ve smyslu - Uzbekistán je jiný kraj a jiný mrav a tam nějakou silou krátkodobě spíš ublížíme. Navíc podle mne správně volá po více společné zahraniční politice EU s půl miliardou lidí, která má jinou váhu než "dvouprocentní" Češi. Tyto národy o demokracii západoevropského typu ani nestojí a nefungovala by tam. Ale pan kníže se toho hned chytil a zapěl o úrovni vězení v těchto státech. Mimochodem v takové Itálii také nejsou jako ve Švédsku.

2 0
možnosti

D91a85d90a30k 81P34e85t96r

7. 3. 2014 10:00

Máte pravdu, dokonce VW uzavírá od dnešní půlnoci své montážní závody v Rusku a Číně.

3 0
možnosti

Tento "bonmotový" prezident včera perlil na více místech. Dokonce ze svých nevymáchaných úst vypustil i takovou hovadinu, že západní svět může stěží odsuzovat odtržení Krymu, když uznal osamostatnění Kosova. Tak se "třepal" na svůj další bonmot, až mu přitom nejspíš zcela ušlo, že Krym a Kosovo nelze vůbec srovnávat. Zatímco v případě Kosova šlo o odtržení a  o s a m o s t a t n ě n í  se, v případě Krymu jde o odtržení a připojení jedné části státu k jinému státu, přičemž ten cílový stát k tomu výrazně přispěl vojenskou silou. Mám obavu, že svými neuváženými kecy nadělá Zeman víc škody, než může způsobit nějaké narušení obchodních vztahů s Uzbekistánem. :-/ Rv

3 5
možnosti

To máte bohužel pravdu. Souhla :-)

No tak o jeho hláškách o Krymu, to by bylo na 3 stránky...

1 5
možnosti

Děkuji za karmu a naopak děkuji i za vytrvalost 3 odpůrců. Snažím se pochopit i tyto opačné názory, ale bohužel mám jinde hranici tolerance hyenismu... EU sankcuje Uzbekistán, ale my budeme spolupracovat? Jsme na tom fakt tak špatně, že nejsme schopni prodat stroje jinam?

EU po největším masakru 21. století proti vlastním lidem v Uzbekistánu ihned reagovalo sankcemi, jen my jako blbci s nima budeme obchodovat, budeme poslušné opičky, jako USA, kteří jsou velkým dlužníkem Uzbekistánu za spolupráci proti Afganistánu.

Článek odráží můj názor a toť vše.

V každém případě děkuji za zájem:-)

3 6
možnosti
Foto

primárně bych doporučovala rozebrat, co si představujete pod pojmem hyenismus - pak teprve bych řešila jeho hranice ;-)

0 0
možnosti

J17a46n 89Š46u83s24t73e33k

7. 3. 2014 9:04

Brychtová: Já se snažím něco konkurenceschopného vymyslet  a dát tím práci alespoň pár lidem, vážený pane :-) Takže o mou práci se nebojte.  Ale rozhodně bych nikdy své nápady či programy neprodala do Uzbekistánu !!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokud se p. Brychtová rozhodla neprodat své "nápady" do Uzbekistánu, tak to tuto zem zruinuje. Teď se o její "nápady a programy" strhne mezi zeměmi obrovská rvačka a bude tím ohrožena mezinárodní stabilita. :-)

2 0
možnosti

Pane Šustku - já reagovala tou větou na Vaši výtku, že určitě nepracuji ;-D 

Rozhodně tuto zemi nezruinuje obyčejný malý podnikatel, ale naopak ji zruinují výrobci, co tvrdí, že nikdo nechce naše produkty, tak se musí prodat do Uzbekistánu!

Jste úžasný manipulátor, koukám Rv

2 1
možnosti

J40a25n 33Š31u93s72t37e64k

7. 3. 2014 8:40

Byznys je byznys, podnikatelé tam mají investované stovky milionů vlastních peněz a na nějaké řečičky kavárenských intelektuálů s dírou v kapse kašlou. Mají zaměstnance s rodinami a které musí uživit. Firmy z USA a Kanady v této zemi měli za loňský rok obrat skoro 17 miliard dolarů! O tom ale autorka nenapíše ani slovo. Jak říkám, obyčejné havloidní plky. Autorka by mohla zkusit vysvětlovat chlapům co dřeli daleko od domova,  že brát peníze za odvedenou práci v Uzbekistánu je nemorální. Že lepší je být na pracáku a hladovým děckám vyprávět o lidských právech. Na to právě ostatní firmy čekají.

1 0
možnosti

Tak my se budeme chovat jako USA a Kanada?

A komu ještě máme lézt kamsi?

Ach joooo....no už se nedivím, že se najdou obchodníci, kteří jsou ochotní s hyenismem obchodovat...

0 2
možnosti

D98a35v30i34d 90K51r22á37l

7. 3. 2014 8:28

zas jeden blog, kdy emoce byly rychlejší než rozum:-/

5 0
možnosti

A něco konkrétního k článku by nebylo ? :-)

Prázdných příspěvků bude dost, a koukám jste dalším přispěl...

0 3
možnosti

Milá paní, začal jsem Váš článek číst, ale rychle přestal. Víte proč? Protože hned na začátku jste se dopustila podpásového, manipulativního matení. Ta citace výroku prezidenta nekončí tečkou, ale čárkou a pokračuje tím, že ...pak jim to nebudem moci říct a jednat. Volně parafrázováno, přesně to není, ale významově pravdivé.

Chcete-li kritizovat něčí výroky, je slušné je interpretovat pravdivě, celé a né částečně, vytrženě z kontextu.

Za Váš článekRv

2 1
možnosti
Foto

Je to tak, Zeman řekl: 

....."Poněkud mě znepokojuje, že třeba investice typu Uzbekistán, ale i v dalších zemích, jsou ohroženy politikou, která si říká politika ochrany lidských práv a která ve skutečnosti vede k tomu, 

že když k nám tito lidé nepřijedou, konkrétně uzbecký prezident (Islam) Karimov, tak my nemáme možnost jim říct do očí svůj názor na lidská práva," uvedl Zeman při návštěvě společnosti Papcel Litovel,....

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/265365-zeman-ochrana-lidskych-prav-by-nemela-ohrozovat-investice/

3 0
možnosti

J74a48n 49Š88u32s75t93e27k

7. 3. 2014 8:22

Prezident Miloš Zeman, citace: 

! "Nemluvil jsem o přehnaném dodržování lidských práv. Říkal jsem, že pro ochranu lidských práv v těchto zemích je daleko výhodnější, když s jejich vedoucími státníky mluvíte, než když je bojkotujete".!

Že by se autorka článku pouze spletla?

Byznys je byznys, podnikatelé tam mají investované stovky milionů vlastních peněz a na nějaké řečičky kavárenských intelektuálů s dírou v kapse kašlou. Mají zaměstnance s rodinami a které musí uživit. Firmy z USA a Kanady v této zemi měli za loňský rok obrat skoro 17 miliard dolarů!

3 0
možnosti

Pane Šustku, tak jste naivní stejně jako Zeman, pokud si myslíte, že lze mluvením předělat Karimova.

Pokud máte dobrý žaludek, podívejte se, jaká je to hyena !!! Stačí dát do Google heslo Avazov a uvidíte fotografie umučeného a udělejte si sám obrázek, co umí ten pán, kterého se zastáváte!

0 2
možnosti