Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

No tak prostě pobyt nenahlásím. Zaplatím jednorázově pokutu a de facto budu pokračovat v přestupku, protože i po zaplacení pokuty nebudu hlásit, kde jsem. A mám klid.

0 0
možnosti
JH

Studentovi přidělí koleje, protože bydlí 100km od VŠ. Přestěhuje se, nahlásí nový pobyt a vyhodí ho z koleje, protože bydlí 0km od školy.

0 0
možnosti
JF

J42a25n 15F85r66o57l54í36k

19. 4. 2015 16:51

Nejdřív si zvolíte socialisty a pak se divíte, že tady zavádí socialismus. Co jste čekali jiného?

0 0
možnosti
Foto

Tak nevim ...  kam se pujdu prihlasit, kdybych chtel jet na měsíční dovolenou? A bude tím zakázaná cesta kolem světa za 80 dní?

2 0
možnosti
JF

Evidence musí být. To by tak nešlo.

0 0
možnosti
MT

Koukam, ze jaksi se nam ta "demokracie" a "svoboda" vymkla kontrole, eh?  ;-D  ;-D

2 0
možnosti
LK

Proc vsechno delat jednoduse, kdyz to jde slozite. V Australii nemame ani obcanky, ani rodna cisla, nepotrebujeme ani technicky prukaz k autu,nebo lekarnicku,lano a podobne veci a vse tady funguje velice dobre.Trvale bydliste je zde vec naprosto neznama. Kdyz se o techto vecech bavim s australany, tak jen nevericne krouti hlavou.

11 0
možnosti
LK

Dodatek-  neplatime za televizi.

5 0
možnosti

Klasický postup českého úředníka: s některými lidmi je problém, ale než by se řešil s konkrétním člověkem, začnou se radši buzerovat úplně všichni - třeba to někdy vyjde.

3 0
možnosti
Foto

Trvalý pobyt na louce si dokážu ještě představit. Ale horší je, že nemovitost ve vlastnictví může být i hrobka! ;-D

10 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
PB

Pane Hlaváčku, jako realitní poradkyně vím velmi dobře, že pokud majitel nesouhlasí s tím, aby si nájemník v bytě uvedl trvalý pobyt, tak se naprosto jednoduše uzavře s makléřem nebo jinou blízkou osobou nájemní smlouva a poté se uzavře podnájemní smlouva s osobou, která bude byt užívat. Pokud máte uzavřenou podnájemní smlouvu, pak osoba, která byt přebírá do užívání, rozhodně souhlas majitele bytu potřebovat bude, pokud by na úřad šel přihlásit trvalý pobyt. V takovém případě je potřeba tento souhlas majitele bytu nutné doložit písemně (není ale vyžadováno notářské ověření podpisu).

Pokud píšete, že je vidět, že někdo problematiku nezná, tak prosím nastudujte si nejdříve problematiku Vy - nový občanský zákoník, platný od 1.ledna 2014 velice přesně definuje nájemní i podnájemní podmínky.

Takže pokud jako majitel nechci trvalý pobyt dát komukoli ve svém bytě, tak toho lehko dosáhnu podnájemní smlouvou - a tato osoba si tam nemůže vzít nikoho dalšího a ani se trvale přihlásit. Zabráním tak exekucím ve svém bytě a dokonce i případnému přistěhování nadměrného počtu osob do bytu. Do smlouvy se vždy uvádí (tedy alespoň já to tak svým klientům píši) přiměřený počet osob pro daný byt, přičemž respektuji přání majitele o konkrétním počtu.

Pokud byste cokoli kolem realit a investic, velmi ráda pomohu :-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik